Uprava Slobode sporazumo je rakisnula ugovor i sa štoperom Dragoslavom Stakićem, koji će karijeru nastaviti u svom matičnom klubu Rudar Prijedoru koji se bori za povratak u Premijer ligu BiH.

Isti slučaj je i sa Igorom Mirkovićem i Mladenom Ilićem koji su prešli u redove Kozare iz Gradiške.

Najbolji fudbaler u jesenjem dijelu šampionata mrkonjićke Slobode Aleksandar Malbašić, karijeru će nastaviti u faderalnom prvoligašu Metalege iz Jajca. Lijevokrilni napadač, sporazumno je rasknuo ugovor sa Slobodom i narednih pola godine nosiće dres Jajčana, koje očekuje borba za ostanak u Prvoj ligi Federacije BiH.

Malbašić je zahvalan rukovodstvu Slobode, koje mu je izašlo u susret i dalo sporazumni raskid ugovora.

   -U Jajcu sam dobio dobre uslove i već sam se upoznao sa većinom fudbalera. Vjerujem da će Metalege na proljeće igrati dobar fudbala i da ćemo biti hit u proljećnom dijelu šampionata. Tu sa mnom je i Mladen Kukrika doskorašnji golman Željezničar Sport Team, a stigo je još nekoliko novajlija tako da će za svako mjesto u timu biti jaka konkurencija. Moram da kažem da sam imao razumjevanje ljudi iz Slobode, a to moj definitivno klub jer sam na „Lukama“ proveo nekoliko godina rekao je Malbašić.

Slobodan Dakić