Došao sam u Derventu da igram, dobio sam šansu i nadam se da sam ovim golovima protiv Drine “kupio” mjesto u startnoj postavi do kraja prvenstva, rekao je mladi napadač Tekstilca Aleksa Stajić.

Dervenćani su u posljednjoj utakmici 27. kola na svom terenu savladali Drinu iz Zvornika sa 2:1, a oba pogotka za domaći sastav postigao je upravo Stajić.

– Drago mi je da sam donio pobjedu, ali nisam samo ja zaslužan. I ostali saigrači su dali veliki udio u ovom trijumfu, a posebno bih istakao svog cimera Miloša Perovića pa ispada kako je hercegovačka veza presudila Zvorničanima – pomalo u šali rekao je Stajić.

Mladi fudbaler je protekle zime prešao iz Leotara u Tekstilac i kaže da je time napravio dobar potez, ali i da ima još mnogo prostora za napredak.

– Kada sam stigao iz Trebinja, bilo je prilično turbulentno i tek smo na kraju pripremnog perioda uspjeli da sastavimo tim. Pokazalo se to kao dobitna kombinacija jer smo, kako je prvenstvo odmicalo, igrali sve bolje, a kako nismo imali nikakav pritisak ni imperativ rezultata, bili smo na visini zadatka pa naša trenutna pozicija ne treba nikoga da čudi – istakao je Stajić.

Ekipa iz Dervente u svom sastavu ima dosta mladih fudbalera, ali i nekoliko iskusnih veterana, poput Dejana Plisnića i Dragana Jolovića, od kojih ovi mladići mogu dosta da nauče.

– Pružena nam je sjajna prilika da uz njih stasavamo kao fudbaleri. Mislim da smo tu šansu prilično dobro iskoristili i vjerujem da do kraja prvenstva možemo da zadržimo petu poziciju i, eventualno, napadnemo i četvrto mjesto, što bi za nas bio sjajan rezultat. Moram još da dodam da Tekstilac ima najbolje uslove od svih prvoligaša, sjajan glavni teren te odlično urađen pomoćni sa vještačkom podlogom – podvukao je Stajić.

Ugovor sa “krojačima” veže ga do kraja sezone, ali se mladi fudbaler ne uzbuđuje previše. Čak trenutno i ne razmišlja o tome.

– Tek očekujem da sjednem sa čelnicima Tekstilca da porazgovaramo o eventualnom produžetku saradnje. Ja ne žurim nigdje, sačekaću da se prvenstvo završi pa ću onda vidjeti šta dalje. Svakako da razmišljam o nastavku karijere i prelasku u neku jaču i kvalitetniju ligu, ali nisam opterećen tim stvarima mada, kao svaki mladi fudbaler, imam svoje ambicije – zaključio je Stajić.

“Glas Srpske”