Duel 4. kola Područne lige Banjaluka odigran u banjalučkom naselju Šargovac, između Budućnosti i Gomionice iz Bronzanog Majdana završen je ubjedljivom pobjedom domaćina (6:0).

Na prvi pogled čini se ništa neobično, ali da li je baš sve bilo tako…..

Gosti iz Bronzanog majdana imali su silne zamjerke na suđenje, ali i na ono što se dešavalo oko terena.

Naime, dva pogotka od prv tri postignuta si iz kaznenih udaraca. Gotovo svi na stadionu smijali su se dosuđenim jedanaestercima. U prvom slučaju igrač Budućnosti kada je vidio da ne kože stići loptu, udara protivničkog igrača po nozi i pada, a arbitar pokazuje na bijelu tačku! To je bilo u 40. minutu kod rezultata 0:0. U nastavku slična situacija, gotovo identična, i opet penal!

Poslije svega toga, najvatreniji navijači Budućnosti, njih 50-ak, bacaju baklje u teren, i trava gori. Utakmica se prekida 15 minuta, a navijači domaćih pod bujicom uvreda na račun službenih lica “primoravaju” da se utakmica nastavi. Kao dobrodošlicu bacaju balvan na teren, koji je za nekoliko centimetara promašio gostujućeg igrača Panića.

Službena lica na ovom meču bila su: glavni sudija Ređo Berbić (Kotor Varoš), te pomoćnici: Nemanja Jeličić i Dejan Stjepanović (oba iz Banjaluke), dok je dužnost delegata obavljao Bojan Kalamanda (Kotor Varoš).

Postavlja se pitanje da li “ovo sve” vrijedi tri boda, i da li će službena lica u svojim izvještajima navesti činjenice koje su se događale na utakmici u Šargovcu (bili pod velikim pritiskom). Nažalost, dokumentovanog materijala nema, jer kamere nisu obavezne na utakmica PFL, ali poslije ovakvih slučajeva, možda bi trebale biti. Pa ko može, neka igra, u normalnim uslovima, ko ne, neka se ostavi fudbala, jer balvani se kotrljaju po Manjači, Kozari, a ne po fudbalskim terenima…..