Prosto je nevjerovatno kako neki klubovi plasiraju lažne informacije kada je u pitanju plasman i tabela aktuelne sezone Prve lige Republike Srpske. Pa da razjasnimo, šta kaže Pravilnik, kada ekipe imaju isti broj bodova:

Član 3 Pravilnika o tamičenju FSRS jasno kaže:

Ako klubovi osvoje isti broj bodova, odlučuje razlika između postignutih i primljenih golova. U slučaju istog broja postignutih i primljenih pogodaka, bolje mjesto zauzima ekipa koja je postigla više pogodaka!

Dakle, kada pogledamo trku između Sloge i Slobode, ona je prilično jasna u ovom trenutku. Ekipe imaju isti broj bodova, ali dva kola prije kraja dobojlije imaju +41, a ekipa iz Novog Grada +31. To znači da bi Sloboda u posljednje dvije utakmice morala ostvariti pobjede dvocifrenom razlikom, ako bi želila biti ispred Sloge.

Međutim, to ni Slogi nije nikakva utjeha, što će biti druga, ili Slobodi, sasvim svejedno, jer Pravilnik u članu 4 jasno kaže:

Ukoliko ekipa koja bude prva u Mtel Prvoj ligi Republike Srpske odustane od Premijer lige, snosiće posljedice i biće kažnjena Disciplinskim pravilnikom, a o novom putniku odluku donosi Izvršni odbor FSRS!

Dakle, jasno je svima da poredak na tabeli više ne igra nikakvu ulogu, ali igra licenciranje klubova. Licencu o nastupu u Prvoj ligi Republike Srpske dobili su Sloga Doboj, Zvijezda, Sutjeska i Ljubić. I kako naš portal saznaje u slučaju odustajanja Krupe od višeg ranga, u obzir za Premijer ligom dolaze samo četiri navedena kluba!