Na području opštine Srbac funkcioniše više Škola fudbala, od kojih se ističu škola fudbala u sklopu FK Sloga iz Srpca i škola fudbala “Drim-tim” Srbac, koje imaju i veći broj polaznika u odnosu na ostale koje egzistiraju pri ostalim fudbalskim klubovima na području opštine Srbac.

U radu sa djecom, ali i brojnošću se posebno ističe FK “Mladi Krajišnik” iz Kukulja i FK “Mladost” Bajinci.

Navedeni klubovi čine okosnicu reprezentacije Opštinskog fudbalskog saveza Srbac i na taj način ravnopravno igraju utakmice sa drugim ekipama.

OFS Srbac za selektora navedene reprezentacije je imenovao trenera mlađih selekcija u FK “Mladi krajišnik”, Dragana Tendžerića Dudija, velikog entuzijastu koji sa uspjehom obavlja navedenu dužnost.

Nastupili smo u predigri finala Opštinskog kupa u Srpcu, gdje smo igrali sa 2005. i 2006. godištem, protiv Sloge (0:0), a novi nastup imamo na “Vidovdanskom turniru” u Bajincima. Cilj svega je da ova regija ima budućnost iz vlastitih kadrova, a to ćemo ostvariti samo upornim radom i selektiranjem klinaca koji će iskoristiti svaku priliku da se upoznju, uče, napreduju, ali i druže se i postaju bolji dječaci, što i jeste smisao fudbala poručio je Dragan Tendžerić.