U Srbačkom drugoligašu radno! Iako je bilo skepticizma kada se trebalo krenuti u pripremnim period, agilna Uprava, te šef Stručnog štaba Dražen Dragosavljević sklopili su solidnu ekipu, koja bi trebala odgovoriti zahtjevima drugoligaškog Zapada.

Prvi dio priprema je realizovan po planu.  Sve odrađejumeo na našem stadionu, slijedi druga etapa, uigravanje svih linija i prijateljske utakmice. Bilo je odlazaka, ali i dolazaka, pa mislim da nismo ništa slabiji nego proljetos – kaže Dragosavljević.

Ekipa je pojačana sa sedam igrača, a to su: Aleksandar Radusin, Miloš Radaković i Nedo Jokanović (Sloga Trn), Goran Đurić (Željezničar Sport Team), Stefan Kršić (Sloboda MG), Đorđe Jarić (Borac BL), Nemanja Šestić (Kladari).

S druge strane nove sredine su potražili Ranko Babić, Saša Ilić, Kutić, Vindžanović i Devušić.

Odigrana je i prva kontrolna utakmica, a u Srpcu je gostovao regionalac Mladost iz Kotor Varoša. Sloga je zabilježila minimlanu pobjedu od 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je novajlija Stefan Kršić. Dragosavljević je u ovom meču izveo sledeći sastav: Cvijanović, Radusin, Đurić, Radaković, Jarić, Nježić, Malbašić, Kršić, Šestić, Janković, Savić. Još su igrali: Babić, Radonjić, Jokanović, Rakić, Grgec, Oljača, Pantelić, Smiljanić, Majstorović.

Sledeća provjera je duel sa NK Stojnci (Slovenija) koji je na rasporedu 29. jula, dan kasnije slijedi duel sa Kladarima, a generalka je 5. avgusta protiv Laktaša.