Još jedan gaf RTRS!

Srbija i Republika Srpska dočekali su konačno da u grupnoj fazi lige Evrope igraju “vječiti” beogradski rivali, ali to puno ne brine menadžment ove medijske kuće koja uredno naplaćuje pretlatu!

Pa smo umjesto duela Keln – Crvena Zvezda, odnosno Partizan – Dinamo Kijev bili prinuđeni gledati sliku sa “San Sira”, u kojem su snage odmjerili Milan i Rijeka!

Pitamo odgovorne ljude u RTRS da li bi HRT sebi dozvolio da u vrijeme utakmice njihovog kluba prenosi duel Crvene Zvezde i Partizana, ili bilo koje državne televizije, da se tako neodgovorno ponaša prema svojim gledaocima. Ako već nisu bili sposobni da obezbjede prenose “vječitih”, pametnije bi bilo da nije išlo ništa, već prenosom Rijeke samo su dodatno podgrijali očaj svih stanovnika Republike Srpske prema režimskom mediju koji bi trebao da bude u službi svojih građana, a sve dalje je od toga.

Još više čudi ako se zna da direktor te kuće Draško Milinović dolazi iz miljea fudbala, i odlično je upoznat sa svom problematikom. Međutim, izgleda da smo osuđeni na amaterizam i poslušnike. Ono što je tragično u cijeloj priči jeste da je i obezbjeđen prenos, cijela Republika Srpska bi tražila druge operatere, ili ako već njih nema, smanjivala bi ton do kraja, kako ne bi slušala komentatore koji su odavno prešli granicu dobrog ukusa. Da li to vide u RTRS, ili ne, ne znamo, ali dovoljno je otvoriti bilo koji forum, sajt, i da vidite stranice i stranice satirčnih komentara i nabrajanja lapsusa gospode koja je plaćena da radi svoj posao za mikrofonom.

Vjerovatno će vrlo brzo doći odgovor iz RTRS, kako su oni kupili “neki” paket, i kako nije do njih, ali jeste i te kako, i tu opravdanja nema. Ako ne znate raditi svoj posao, prepustite ga nekome drugome, jer vas plaća narod Republike Srpske,  i njemu ste odgovorni….