Na Gradskom stadionu u Banjaluci održan je “sportski dan” povodom završetka radova na novom terenu banjalučkog premijerligaša koji je dobio hibridnu travu. Mališani iz banjalučkih fudbalskih klubova su se dobro zabavili, a klubovi su na poklon dobili lopte od Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Fudbalski savez Republike Srpske i fudbalski klub Borac organizovali su “sportski dan” ,a u centru pažnje bili su mališani iz svih klubova banjalučke regije ,koji su trenirali zajedno i sve u svemu dobro se zabavili.

U fudbalskom savezu su zadovoljni jer je rekonstrukcija terena na gradskom stadionu uspješno završena.

U budućem periodu mnogo bolje uslove imaće i banjalučki atletičari. Za dvije sedmice biće postavljena nova atletska staza zahvaljujući donaciji srpskog člana predsjedništva BiH, Milorada Dodika.

– Dječija vesela graja je nešto najbolje što čovjek može da čuje. Želim Banjaluku koja će biti šampion u mnogim sportovima, kao što je nekad bila u rukometu, fudbalu, boksu i drugim. Želim da kažem vama u Borcu – na vama je da igrate dobro, a mi ćemo vas podržati u svemu što treba. Imaćete sve na raspolaganju. Imam povjerenje u ovu ekipu, rukovodstvo. Borac zaslužuje još mnoga dostignuća – naglasio je Dodik.

Prvi čovjek Fudbalskog saveza Srpske Vico Zeljković kazao je da će ovaj događaj prerasti u tradiciju, te je dodao da je pomoć srpskog člana Predsjedništva BiH u radu Saveza, od velikog značaja.

– Čast mi je i zadovoljstvo što smo organizovali Sporski dan u Banjaluci. Nadam da će ova manifestacija prerasti u tradiciju. Hvala svima koji su učestvovali i koji su pomogli u organizaciji ovako divnog dana. Hvala u ime Fudbalskog saveza Republike Srpske Miloradu Dodiku koji je pomogao rad Saveza. Bez te pomoći, ovaj sportski kompleks ne bi izgledao ovako, da se na njemu mogu igrati evropske utakmice – poručio je Zeljković.