Trijumfom ekipe „Sport kafe“ u seniorskoj konkurenciji sinoć je završen turnir u uličnoj košarci “Kotor Varoš 2017”. U finalnoj utakmici Milunović, Jovičić, Pašić i Nedinić su savladali ekipu “Naša kafanica” rezultatom 15:11, a u polufinalu su nadvisili ekipu „MG sistem“ sa 8:6.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nenad Jovičić iz pobjedničke ekipe, dok je njegov saigrač Nikola Nedinić ponio epitet najboljeg trojkaša u konkurenciji 28 takmičara, pogodivši 7 trojki iz deset pokušaja.

– Turnir u Kotor Varošu je jedan od najbolje organizovanih i sa velikim zadovoljstvom dolazimo u ovaj grad, gdje je pravo uživanje igrati pred publikom koja voli košarku. Čestitam našim rivalima na fer i korektnoj igri i organizatoru na odlično obavljenom poslu – istakao je Nedinić.

Prvo mjesto u kadetskoj konkurenciji osvojila je ekipa “Agro Jurić”, koja je ostvarila maksimalan učinak od tri pobjede u konkurenciji četiri ekipe. Drugo mjesto pripalo je „Pekari Obeliks“, a za najboljeg igrača proglašen je član pobjedničke ekipe Siniša Šorak.

Pehare, diplome i novčane nagrade najuspješnijim pojedincima i ekipama uručili su načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i direktor JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Dragan Zeljković.

Finalno veče je imalo i humanitarni karakter, a zahvaljujući brojnim posjetiocima i svim učesnicima turnira skupljeno je 500 KM za liječenje Vanje Pejakovića, koji je doživio tešku povredu na ekskurziji u Italiji.

Organizatori turnira, koji je okupio 20 ekipa u dvije uzrasne kategorije, bili su opština Kotor Varoš i JU “Centar za kulturu, sport i informisanje”.