Međunarodni turnir osmi po redu “Spartanac – Banjaluka Kup” i ove godine privlači veliku pažnju, a po prvi put dio ovog spektakla u mlađim kategorijama održaće se i u Laktašima.

Naime, generacija 2011. ukupno 16 ekipa biće podjeljena u dvije grupe, a jednu na terenu sa vještačkom travom u Laktašima činiće velikani ovih prostora, i to Partizan, Rijeka, Osijek, Sarajevo, Čukarički, Sloga Doboj, te dva Spartaka, onaj iz Subotice i domaćina iz Banjaluke.

Grupu u Banjaluci predvodiće Crvena zvezda, Honved, Udineze, Široki Brijeg, Vojvodina, Varaždina, banjalučki Borac i domaćin Spartak.

Turnir u ovom godištu igra se ovoog vikenda, od petka 19. aprila do nedjelje 21. aprila.

– I naš grad dobio je priliku da ugosti velikane i mislim da ćem biti dobri domaćini. Hvala direktoru, mom imenjaku Igoru Vrhovcu, koji nam je omogućio da vidimo ovako kvalitetne ekipe u svojoj sredini, a mi ćemo se potruditi da im budemo zaista dobri domaćini i na ruci u svakom trenutku – istakao je na konferenciji za novinare Igor Radeljić, direktor FK Laktaši.

Turnir se igra u osam starosnih kategorija, od dječaka rođenih 2011. godine, pa do onih najmlađih 2017/2018. Isto tako nastupiće i djevojčice od najmlađih (osam godina), pa do onih sa 15. Sve počinje 19. aprila, a završava 23 juna. Sve utakmice će se igrati na tri lokacije: Pomoćni Gradski stadion u Banjaluci, stadion FK Laktaši (pomoćni teren sa vještačkom travom), te stadion Spartaka.