Iako su u prošlu sezonu ušli sa visokim ambicijama te u prvih pet kola ostvarili četiri pobjede, fudbaleri Slavije su se na kraju borili za opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske.

Na kraju, “sokolovi” su uspjeli da zadrže prvoligaški status i sada ostaje da se vidi da li Slavija može da u narednoj sezoni pokaže da je to bio samo, uslovno rečeno, trenutak slabosti.

Predsjednik Ljubiša Ćosić najavio je skoro održavanje sastanka klupskog rukovodstva, a odmah zatim i početak priprema za naredno prvenstvo, na kojem će učestvovati samo deset klubova.

– Slavija je imala tešku i iscrpljujuću sezonu, u kojoj smo očekivali mnogo više, a na kraju morali da budemo zadovoljni ostvarenim. Naravno, u idućoj sezoni će naše ambicije biti daleko veće, i to uopšte ne krijemo. Sada nas očekuje sastanak Upravnog odbora, koji će biti održan u narednih nekoliko dana, na kojem ćemo da usaglasimo ciljeve djelovanja u narednoj sezoni. Potom će stručni štab obaviti prozivku i do 5. jula bi ekipa morala da počne sa pripremama za naredno prvenstvo – istakao je Ćosić.

Prvi čovjek “sokolova” osvrnuo se i na najavljene ambicije, za koje kaže da nisu nikakva novost.

– Ipak je Slavija veliki klub i shodno tome su i naše ambicije uvijek najviše. Generalno, ono što želimo u narednoj sezoni jeste stabilna pozicija u Prvoj ligi RS, a potajno se nadamo da, ukoliko napravimo dobru selekciju i odradimo kvalitetne pripreme, možemo da se uključimo i u borbu za šampionsku titulu. Naravno, ne želimo niša na brzinu, preko noći, jer to nikada nije donijelo dugoročan rezultat –kategoričan je Ćosić.

Sa druge strane, trener Slavije Milan Gutović kaže da je očekivao da pripreme počnu nešto ranije, a onda se osvrnuo i na igrački kadar.

– Trenutno, još nas niko nije napustio, ali nije isključeno da neće biti nekih odlazaka. Mi ćemo, svakako, pokušati da dovedemo nekoliko pojačanja, ali o tome možemo da razgovaramo tek kada bude održan sastanak klupske uprave i neke stvari budu mnogo jasnije – poručio je Gutović.

Izgradnja pomoćnog terena

Čelnici Slavije trenutno su okupirani pripremama za izgradnju pomoćnog terena sa vještačkom travom.

– Ono čime se ovih dana bavimo jeste stvaranje što kvalitetnije infrastrukture, koja bi trebalo da poboljša funkcionisanje kluba. Sa Fudbalskim savezom BiH smo ušli u projekat izgradnje pomoćnog terena sa vještačkom travom, što za nas ima višestruki značaj. Cjelokupna finansijska konstrukcija iznosi 450.000 KM, od čega nam grad Istočno Sarajevo pomaže sa 200.000 KM, a ostalo će dati FS BiH – pojasnio je Ćosić.

“Glas Srpske”