U teška vremena ponekada treba pisati i o ljepšim stvarima. Tako ćemo i mi skrenuti u neke druge tokove.

Naime, na našu adresu stiglo je zanimljivo pismo, potpisano kao “jedan od mnogih”, a koje želi da zahvali načelnici Opštine Jezero Snežani Ružičić, samo zato što je čovjek. Da nam je više takvih pisama, i želja…..

Кako da počnem…

Upoznali smo se sasvim slučajno, kroz fotografiju i prirodu, a pronašli smo se u duhovnom svijetu, pojma nisam imao ko je Snežana, do tada.

Prvo viđenje 08. juni 2017godine i kafa bila je pokraj rijeke Plive u Pljevi. Кafenisali smo i upoznavali se. Ni jednog trenutka se nije ponijela u tom smislu kako je ona načelnica opštine Jezero, kako gleda sa ”visine” na nas male ljude. Naprotiv, bila je ravnopravna, ponašala se kao neko koga znam 100 godina, šalila se, smejala se, zadirkivala…

Imali smo toliko zajedničkih tema da je to popodnevna tako brzo prošlo. Žalim što nisam napravio neki selfi.
Prošlo je dosta vremena od tada, ali Snješka se nije promjenila. Neću da ulazim u politiku ali samo da se zna,kao načelnica ispred SNSD-a preporodila je malu opštinu Jezero.
I dan danas, u ovo teško vrijeme koje nas je pogodilo,”Snješka” je ostala čovjek!

Gleda i bori se protiv ovog šta nas je zadesilo, ovaj virus. Dostupna je za sve svoje sugrađane koji trebaju pomoć, savjet, sugestiju…

Njani sugrađani imaju samo riječi hvale, i to ne samo oni nego i šire okruženje, Mrkonjić Grad, Šipovo, Jajce, Banja Luka…

Кada bi nekome rekao, ja koji je poznajem, da ona radi prekovremeno, i do 15 sati dnevno, da sebi najmanje daje vremena za odmor, da joj je preči bolji život i sreća drugih nego njen sam, rekli bi da nisam normalan.

Zna biti skroz umorna, iscrpljena ali opet izvlači poslednji atom snage za sve. Često je prekorim i kritikujem kako mora sebi da odmora, da napuni baterije ali ona samo odmahne i nastavi dalje. Jedna od rijetkih koja se bori za sve svoje sugrađane, koju boli nepravda, koja voli i cijeni sve ono što nam je Bog i priroda dala. Neko ko svako biće ljudsko gleda ravno sebi, ne potcjenuje nikoga. Njani rezultati do sada i sugrađni su najbolji sud njenog rada. Ovo vam pišem kao ”obični smrtnik”, neko ko u sjeni prati njen rad i djelovanje. Neko ko kada mu je potreban savjet i podrška, zna kome će se obratiti. Neko ko zna kome će se obratiti kada mu je najteže, a zna da će imati oslonac. Sve ovo vam pišem kao neko ko ”Snješku” gleda i doživljava kao prijatelja, sestru po Hristu, a ne samo kao načelnicu i moć. Da je više ovakvih osoba gdje bi nam bio kraj….
Neću se potpisati ispod teksta ali vjerujem da bi se potpisala većina vas, jer se pronašla u istom.

Živjela i zdrava nam bila ”Snješka”, Bog te blagoslovio.