Fudbaleri Srbačke Sloge u okviru 8. kola Druge lige RS, grupa Zapad savladali su na domaćem terenu Progres iz Kneževa sa rezultatom 3:1.

Utakmica u Srbcu bila je čvrsta, očekivano teška i neizvijesna. Domaćin je u prvom periodu igre bio bolji, Progres u nastavku ozbiljnije. Domaći su poveli već u 9. minuti, Emir Grbić ubacuje iz kornera u gužvi se najbolje snalazi Radan Zelenac i zabija za 1:0. Gosti su izjednačili deset minuta kasnije ,Miljan Budić je fantastično proigrao Želimira Đukarića koji je izašao jedan na jedan sa golmanom Brankom Grahovacem i rutinski pogodio za 1:1. Kristijan Pantelić je odlično prošao, ušao u šesnaesterac, ali je oboren, te sudija Duško Puvača opravdano pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođač bio je Nikola Kopanja.

U nastavku utakmice gosti su imali periode blistave igre, kada šanse nisu realizovali.Goran Zelenac i Nikola Kopanja odigrali su krasan dupli pas, a Kopanja ga kruniše preciznim udarcem pogađa prvi ugao gola Progresa za 3:1.

SLOGA – PROGRES 3:1 (2:1)

Strijelci:1:0 R.Zeleanac(9) ,1:1 Đukarić (19), 2:1 Kopanja (23) ,3:1Kopanja (82).

Stadion:FK Sloga Srbac Sudija:Duško Puvača (Novi Grad)Pomoćnic:Bojan Džepina (Prijedor), Milan Basrak (Prijedor) Delegat:Slavko Pančić (Doboj) Kontrola:Milan Tadić Milan (Doboj)Žuti kartnoni:Vrebac,Dukić,Kopanja (Progres)

Sloga: Grahovac, Vasić, Zukanović, Rakić, Kopanja,Grbić,Nježić Pantelić (od 61.Milojević ), R.Zelenac (od 64.Malbašić), Maletić, G.Zelenac (od 84.Milošević)

Progres:Vrebac,Stojanović,Dukić (od 46.Kulišić),Đuranović,Marjanović,Glamočić Mučibabić,Verić(od 75.P.Budić ),M.Budić,Đukarić,Kopanja (od 66.Vučić )

Goran Popović