Doboj je uvijek bio grad fudbala. I prije nesrećnog rata, ime Sloge se izgovaralo sa dužnim uvažavanjem u fudbalskim krugovima bivše Jugoslavije, a dobojski klub igrao i Drugu ligu bivše države. Reklo bi se nekada i sad. Velika razlika. Danas sumorna slika. Prošle sezone, Sloga je bila i član Druge lige RS, sada igra Ligu za opstanak Prve lige RS, a o Premijer ligi BiH, fudbalski sladokusci, mogu da maštaju.

U Doboju je stvorena takva klima, da nepostoji mogućnost, bilo kakve kritike na račun kluba, jer onda ste najveći neprijatelj, a sve to je povezano kroz politiku, koju je nemoguće zaobići. Rijetki se ohrabe i  nešto kažu, a opet traže anonimnost, kako bi izbjegli šikaniranja raznih vrsta.

Elem, predsjednik kluba je Zlatko Spasojević, koji je i predsjednik Gradskog fudbalskog saveza Doboj i član Izvršnog odbora FSBiH. Nekadašnji član PDP, a sada perjanica SDS. Neizostavno mjesto zauzima i Murvet Bajraktarević, član Stranke za BiH i aktuelni predsjednik Gradske skupštine Doboj i vlasnik firme MBA.

– Zahvaljujući politici, Spasojević je došao na čelo Sloge i od tada nema nikakvih rezultata, a 2015. godine  ispalo se i u  Drugu ligu RS. Na stadionu „Luke“ je očajna infrastruktura, nije uložena  ni marka od dana izgradnje. Upravo je Spasojević, dok je bio trener kluba, tužio klub i sve naplatio od Sloge, dok su drugi sportski radnici i treneri, koji su pravdu potražili na Sudu, onemogućen i pristup, a kamoli da mogu biti u bilo kakvim organima. Bajraktarević  se predstavlja kao glavni sponzor kluba. Sve što radi MBA, dobro je naplaćeno, tako da se na taj način pokazuje ljubav prema Slogi, a u javnosti se pokazuje kao sponzor. Upravo je MBA radila uređenja prostorija GFS Doboj, gdje je opet Spasojević predsjednik, pa je više nego jasna ta sprega. Najveći finansijer kluba je Grad Doboj, tako da je više nego jasna veza Spasojevića i Bajraktarevića sa političkim vrhom u Doboju, ističe naš izvor.

Ono što je posebno zanimljivo da se falsifikuju zapisnici sa navodno održanih Skupština kluba.

– Sloga više od četiri godine nije imala sjednicu Skupštine kluba, kao najvišeg organa. Izvršni odbor kluba se i ne sastaje, jer sve odluke donose Spasojević i Bajraktarević. Sekretar Sloge, Milenko Maljenović ima sve zapisnike sa navodnih sjednica i sastanaka Skupštine, iako oni nikad nisu ni održani. To što nije u skladu sa važećim propisima, ne zanima ni FSRS, jer je Zlatko Spasojević odigrao ključnu ulogu podršci Mili Kovačeviću i zato može da radi i vanstatutarno i na svaki drugi način, naglašava naš izvor iz Doboja.

Nastaviće se…