Pod predsjedavanjem predsjednika Mile Kovačevića danas je u sjedištu Saveza u Banjaluci održana 20-ta redovna sjednica Fudbalskog saveza Republike Srpske, na kojoj je donesena odluka da fudbalski klub „Sloga“ iz Gornjeg Crnjelova ostaje član Prve lige Republike Srpske i igraće u subotu prvenstvenu utakmicu protiv Tekstilca iz Dervente.

„FK „Sloga“ je naša ekipa, prvoligaš! Izvršili su postupak licenciranja igrača za novu takmičarsku sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske. Istina je da je delegacija Fudbalskog saveza RS, nakon medijskih natpisa o istupanju kluba iz lige, obavila razgovor sa ljudima u klubu koji su obećali i dali garancije da će započeti i završiti fudbalsku sezonu. Fudbalski savez RS je na sjednici Izvršnog odbora dao podršku FK „Sloga“ i ništa neće raditi mimo propisa i standarda. Znači FK „Sloga“ (GC) će u subotu igrati prvenstvenu utakmicu“, rekao je predsjednik FSRS Mile Kovačević.

Izvršni odbor je donio odluku da smanji broj klubova u dvije Druge lige Srpske. Prema propisima odluka je donesena godinu dana unaprijed, pa će od sezone 2020/2021 grupa Zapad i Istok umjesto sadašnjih 16 imati po 14 klubova. FK „Karanovac“ iz Banjaluke zvanično je prije dva dana obavijestio Fudbalski savez Republike Srpske da odustaje od takmičenja i Druga liga „Zapad“ brojaće u predstojećoj sezoni 15 klubova.

Usvojena je i odluka o imenovanju takmičarskih organa u četiri Regionalne lige FSRS .

U grupi“ Zapad“, komesar lige biće Vitomir Misimović iz Gradiške, a komesar suđenja Momir Širko iz Banjaluke. U grupi „Centar“ komesar lige je LJubiša Ćelić iz Doboja a komesar suđenja Stojan Stefanović iz Modriče. U grupi“ Istok“ Milivoje Marković iz Zvornika je komesar lige, a suđenja Danijel Pajić iz Bjeljine. U grupi“ Jug“ komesar lige je Dragomir Đajić iz Istočnog Sarajeva, a komesar suđenja Miodrag Butulija iz Trebinja.

Usvojene su liste delegata, sudija i kontrolora suđenja Prve, Drugih i Regionalnih liga FSRS za novu takmičarsku sezonu.

Članovi Izvršnog odbora su nakon uspjeha reprezentacije U-13 na međunarodnom turniru u Češkoj i osvajanja prvog mjesta, te učestvovanja reprezentacije FSRS (igrači rođeni 2003/04) na prvom Međunarodnom turniru FSRS u Banjaluci, ocjenili su da su uspjesi reprezentacija Republike Srpske mediski odlično ispraćeni i ove selekcije biće u fokusu rada saveza.

Izvršni odbor donio je odluku da u javnu raspravu uputi nacrt Pravilnika o licenciranju klubova Prve lige FSRS. Pored ovih, razmatrane su još neke odluke iz domena rada saveza

Sjednici Izvršnog odbora FSRS nije prisustvovao Radenko Vasiljević iz Foče koji je na prošloj sjednici podnio ostavku na rad u „fudbalskoj vladi“ Srpske , iako je nije dostavio u pismenoj firmi, tako da ista nije razmatrana na današnjoj sjednici.

“fsrs.org”