Na Gradskom stadionu u Banjaluci sutra od 18 časova biće odigrano 30. finale u 31. izdanju Kupa Republike Srpske „dr Milan Jelić“ u kojem će se sastati, iz prošle sezone, dva premijerligaša BiH Sloga iz Doboja i Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići.

U prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske u Banjaluci održana konferencija za novinare na kojoj su, o finalu, govorili akteri.

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Sloge:

-Kup Republike Srpske je naša svetinja i želimo da se kao klub, iz trećeg pokušaja, domognemo ovog cijenjenog trofeja koji nam nedostaje u vitrinama. Ova utakmica je za nas „šlag na tortu“ na kraju uspješne sezone u kojoj smo napravili iskorak. Za neke ovaj pehar vrijedi više od titule, pogotovo što nosi naziv našeg nekadašnjeg predsjednika. Kup se ne igra, kup se osvaja! Mi želimo to i nastojaćemo da se radujemo, ova utakmica je za nas veliki motiv jer želimo da zauvijek upišemo ime naše kluba u pobjednički niz. Nadam se da ćemo se, zajedno sa našim juniorima, radovati iako će nam nedostajati sedam ili osam fudbalera u finalu.

Bojan Trkulja, strateg Zvijezde 09 je istakao:

-Već danima razgovaram sa igračima i pokušavam da im objasnim šta znači ovo takmičenje za sve ljude na ovim prostorima i s kojom ozbiljnošću treba da pristupimo ovom finalu. Trofej je za nas imperativ, bio bi melem na ranu poslije ispadanja iz Premijer lige BiH. Ulogu favorita prepuštamo Slogi koja je sjajan tim, pokazala je to i kroz prvenstvo. Očekujem da moji igrači pruže maksimum na terenu i da ćemo prvi put trijumfovati u ovom takmičenju. Pehar na kraju sezone mnogo bi nam značio u daljem periodu. Analizirali smo protivnika, znamo sve njegove vrline i mane i očekujem da ćemo u jednoj teškoj utakmici doći do cilja.

Milan Milanović, kapiten Sloge je rekao:

-Imali smo dva cilja na početku ove sezone. Prvi je bio da obezbijedimo opstanak u premijerligaškoj konkurenciji, a drugi je da osvojimo Kup Republike Srpske, trofej koji nemamo. Ostvarili smo plan u prvenstvu, sada je na redu ovaj drugi cilj, mnogo teži. Ispred sebe imamo ozbiljnog protivnika koji će takođe imati veliki motiv jer i oni igraju za prvi trijumf u masovnijem takmičenju. Vjerujem u svoju ekipu i daćemo sve od sebe da se radujemo pobjedničkom peharu.

Dajan Ponjević, kapiten Zvijezde 09 je izjavio:

-Očekuje nas teška i jako zahtjevna utakmica, biće neizvjesno od prvog do posljednjeg 90. minuta, nijanse će da odlučuju i vjerujem da će da prevagnu na našu stranu. Sloga je igrala sjajno u prvenstvu do marta, poslije je uslijedio određeni pad, ali to je ekipa za svako poštovanje i respekt. Nadam se da ćemo odigrati dobro i kvalitetno i da ćemo se domoći pobjedničkog pehara koji bi nam mnogo značio na kraju ove turbuletne sezone. Imamo veliki motiv.