Najbolji sportista opštine Čelinac u protekloj godini, jeste  fudbaler Šnjegotine Slobodan Dubravac!

Ovaj 28-ogodišnji prvotimac Šnjegotine cijelu karijeru proveo je u ovom “bundesligašu”, koji poslednjih nekoliko sezona bilježi odlične rezultate i bio je pravo osvježenje na sceni Područne lige Banjaluka. I pored ponuda da pređe u neki klub višeg ranga, Dubravac je ostao vjeran svojoj Šnjegotini, i tako ostao njen glavni oslonac i u narednom periodu.

Njemu je priznanje uručio načelnik opštine Momčilo Zeljković.

– Ovo je jedan dio podrške našim mladim naraštajima. Zdrav sport bi morao da bude cilj svake male opštine, pa i Čelinca, koji je ove godine iz budžeta za sportske aktivnosti planirao više od 100.000 KM – naglasio je Zeljković.
Najuspešniji kolektiv opštine Čelinac jeste Klub aikido samoodbrane “Vukovi – Branešci”, a priznanja za najboljeg sportskog radnika otišlo je u ruke Branislava Predića.
Najbolji veteran jeste nekadašnji fudbaler Čelinca Rade Orašanin, dok je najbolji mladi sportista fudbaler Dejan Čađo.
Najperspektivniji sportista opštine Čelinac  je fudbaler Jovan Bajić, a ista nagrada kod sportiskinja pripala je košarkašici Orlova Kristini Gavrić.
Posebna priznanja za razvoj i promociju opštine pripala su futsalerima Srđanu Ivankoviću i Darku Milanoviću, danas prvotimcima KMF Salines Tuzla, Mladoj košarkašici Mladog krajišnika  Jani Guska, kao talenotvanom košarkašu Igokee Dejanu Pavloviću, i košarkašici “Rukija” Maji Dujaković. Isto priznanje otišlo je i u ruke nastavnika fizičke kulture Slavka Kaurina. 
Svečanost proglašenja najboljih sportista opštine Čelinac održana je u prepunoj Gradskoj dvorani, a poslije zvanične ceremonije proglašena najboljih, druženje je nastavljeno skromnim koktelom, koje je tradicionalno pretvoreno u ona najljepša “treća poluvremena”….