Fudbaleri mrkonjićke Slobode meč 9. kola Druge lige-grupa zapad sa Mladosti iz Donje Slatine igraće u nedjelju na stadionu Fudbalskog kluba Gorica u Šipovu!

Naime, dozvolu za odigravanje mečeva u Šipovu dala je Komisija za bezbjednost i stadione Fudbalskog saveza Republike Srpske. U dopisu koji je dostavljen Fudbalskom klubu Sloboda, a koji je potpisao predsjednik komsije Zoran Pekić, između ostalog piše: “Rješenje za odigravanje utakmica stalnih takmičenja FSRS izdaje se i važiće za 60 (šezdeset) dana”.

Šta dalje u FK Sloboda nisu jasni!?

Znači li to da će opet morati tražiti dozvolu ili drugo rješenje. Ili će se dozvoliti da se utakmice igraju na stadionu “Luke” u Mrkonjić Gradu. Nedomicaje mnogo, koje upravo bivšeg prvoligaša opterećuju, a navijače i ljubitelje fudbala u Mrkonjić Gradu dovode do ludila!

U upravi Slobode spuštaju “loptu na zemlju” i tenzije. Pozdravljaju odluku Komisije za bezbjednost i stadione Fudbalskog saveza Republike Srpske da se dozvoli odigravanje utakmica u Šipovu.

– Moramo prihvatiti ovo rješenje, ali ne odustajemo od dobijanje dozvole da utakmice igramo na našim “Lukama”. U pauzi prvenstva nastojaćemo da problem rješimo. Zahvalni smo sportskim prijateljima iz FK Gorica što su nam izašli u susret da mečeve igramo na njihovom stadionu. Obećali su nam i pomoć oko organizacije utakmica. Obradovao nas je i gest prvog čovjeka FK Vrbas iz Banjaluke Ljubiše Bosnčića, koji nam je ponudio da utakmice igramo na njihovom stadionu. Još jednom su pokazali da su nam istinski sportski prijatelji. Sigirno je da ćemo njima i Gorici uzvratiti na podršci našem klubu. Kada nam je bilo najteže pokazali su se kao pravi sportski prijatelji. I da ne zaboravim zahvalni smo FK Krupa, Željezničar Sport team i Borcu, koji su nam takođe izlazili u susret da mečeve igramo na njihovim stadionima – kaže predsjednik Upravnog odbora Milenko Milekić.

Fudbaleri Slobode u prošlom kolu bili su slobodni i poslije briljentne pobjede nad ekipom Jedinstva iz Žeravice očekuju da protiv Mladosti iz Donje Slatine ostvare novu pobjedu. Svjesni su činjenice da tim isksunog stratega Marka Stojića igra izvanredno i da ima odlučnu ekipu. Koju predvovi i najbolji jedan od najboljih fudbalera i strijelaca u Drugoj ligi-grupa zapad, Perić.

Šefu stručnog štaba Slobode Miloradu Glamočaku, pauza u prvenstvu dobro je došla da fudbaleri koji su povrijeđeni saniraju povrede. Ipak, Mrkonjićani će na megdan Mladosti bez najboljeg strijelca Miloša Srndovića i mladog Šamare, za koje je prvi dio prvenstva završen zbog povrede. Izostaće i mladi štopre Duško Mitrić, zbog žutih kartona. Međutim, i pored problema oko sastava fudbaleri Slobode najavljuju dobru partiju i nadaju se pobjedi.

Slobodan Dakić