Drugoligaški Zapad nudi gotovo nevjerovatne scenarije u svim segmentima, od vrha pa do dna. Iako je Jedinstvo i zvanično šampion, u vazduhu “leluja” već najavljeno odustajanje tima iz Žeravice, a bitka za opstankom posebna je priča.

Pored opštinsakog derbija između trnske Sloge i Laktaša, najveću pažnju ljubitelja fudbala privlači duel u Novom Gradu, između Slobode i Ljubića. Izabranici trenera Zlatka Jelisavca i “rukama i nogama” kopaju ne bi li ostali na drugoligaškom vazduhu. Svjesni da ekipe gotovo i da nemaju, izuzev nekoliko golobradih mladića, njihove utakmice su i te kako zanimljive, pogotovo one na “Mlakvama”. Kec je već viđen za mnoge, ali teško je to reći u ovom trenutku, da li Sloboda ima kapacitet za tako nešto.

S druge strane Ljubić ide u Novi Grad da se nadigrava. Nikakve kalkulacije ih neinteresuju, igraju odlično tokom cijele sezone, i ne žele da olako bace pod noge ugled koji su mukotrpno sticali. Trener Nikola Zeljković, ali i predsjednik Zoran Deket ističu da će učiniti sve da se s “Mlakvi” vrate s punim plijenom….

Ono što brine u ovom meču, jeste sudijska trojka iz Gradiške, koju predvodi “čovjek zadatka” Bojan Vujanović. Može li i hoće li skrojiti kapu, ili će pustiti da se igra fudbal, vidjećemo u nedjelju u poslijepodnevnim časovima.

I još nešto….

Treća zainteresovana strana, trnska Sloga koja ima i svojih briga, jednim okom pratiće, ali i gledati dešavanja iz Novog Grada. Kako su najavili čelnici kluba, nije im dovoljan materijal koji će imati FSRS, već su o svom trošku najavili da će meč snimati dronom! Zlu (ne)trebalo…