U namjeri očuvanja neodržive predsjedničke pozicije Mile Kovačević i Goran Ćejić su naredili zaposlenima da ne dolaze na radna mjesta!

Tako zaposleni od ponedjeljka 25. novembra 2019. godine ne dolaze na radna mjesta, a kancelarije Fudbalskog saveza Republike Srpske do  srijeda 04. decembra zjape prazne.

Ćejić i Kovačević su naredili, a sekretar Komisije za sudije i suđenje FS RS Nedjeljko Šolak obavijestio članove sudijske, da se sjednica ove Komisije zakazana za prošlu nedjelju odlaže za srijedu 04. decembra. Šolak je po naređenju Ćejića i Kovačevića, u ponedjeljak obavijestio članove Komisije za sudije i suđenje FS RS, da se sjednica odlaže za termin koji će biti naknadno utvrđen. Članovi Komisije za sudije i suđenje koju je prije petnaestak dana sazvao predsjednik Lazo Aleksić je saopšteno da je prijedlog dnevnog reda usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice, usvajanje izvještaja u vezi sa posljednja 4 kola Prve lige RS, te informacija u vezi sa provedenim aktivnostima vezanim za perspektivne sudije. Razlog odlaganja zasjedanja Komisije u prvom terminu Šolak je obrazložio zauzetosti Željka Dragojevića direktora Sudske policije Republike Srpske koji je izvjestilac po pojedinim tačkama, a o razlozima odgađanja zasjedanja u drugom terminu, Šolak nije, kako je saopštio članovima, smio govoriti telefonom.

Saznajemo da je dvojac Ćejić – Kovačević odlučio da se od 25. novembra, u kancelarijama FS RS ne odvijaju radne aktivnosti, da se ne održavaju sjednice i sastanci, da zaposleni ne dolaze na radna mjesta, a da pojedinci obave neodložive aktivnosti kratkim boravkom zaključani u kancelarijama, a sve sa ciljem sprečavanja rada organa zaduženih za sprovođenje zakona u vezi sa sazivanjem vanredne sjednice Skupštine FS RS.

Sada je jasno da će dvojac Ćejić – Kovačević nastaviti sa višemjesečnim odupiranjem sprovođenju zakonu i podzakonskim aktima FS RS, kršeći odredbe kojima je utvrđeno da je Skupština najviši organ organizovanja i upravljanja FS RS.

Mjesecima Ćejić i Kovačević ignorišu organe /tijela FS RS, ili bolje rečeno, osim samih sebe, ne priznaju izvršnu i zakonodavnu vlast FS RS, što su dokazali pokušajem dominacije ne samo nad Izvršnim odborom i Skupštinom FS RS, nego i nad zakonima i Statutom FS RS.

Upućeni su najavljivali da se radi o licima sklonim monstruoznim postupcima. Definicija monstruoznosti proizlazi iz riječi monstrum koja definiše: čudovište, nakazu, nagrdu, grdobu, rugobu, grdosiju, čudovište od čovjeka, nečovjeka, nečuveno djelo, i nečuvenu stvar.

Ćejić i Kovačević su nastavili sa obezvrijeđivanjem FS RS. a njihova postupanja od 25. novembra su zaista monstruozna, znači nečovječno, organizuju i čine nečuvena djela, sa jedinim ciljem, da se, bez podrške tijela/organa, Izvršnog odbora i Skupštine FS RS, što duže održe na mjestima predsjednika i generalnog sekretara FS RS.

Monstrumi ipak opisanim monstruoznim postupanjima neće spriječiti održavanje vanredne Skupštine FS RS čiji je termin brže nego što se očekivalo, petak, 20. 12. 2019. godine, moguće koji dan ranije ili kasnije….

Monstruozna postupanja će u danima poslije Skupštine FS RS donijeti ”pune ruke posla” svim organima/tijelima, a posebno Disciplinskoj komisiji FS RS, pred kojom će se naći, zaposleni u FS RS, zbog nedolaska na posao duže od tri dana tokom  kalendarske 2019. godine zbog čega im, prema Zakonu o radu može prestati radni odnos. Ponovićemo zaposleni pouzdano od ponedjeljka 25. novembra za sada do srijede 04. decembra nisu proveli ni jedan dan na radnom mjestu. Čak ni Izvršni odbor FS RS nadležan za donošenje odluka, nije imao osnova za donošenje odluka o kolektivnom (ne)dolasku svih zaposlenih u FS RS na radna mjesta u trajanju od 7 ili više dana koliko zaposleni nisu dolazili na radna mjesta. Zaposlenima u FS RS se redovno isplaćuje plata, njene naknade sa doprinosima, a na ime naknade se redovno iplaćuju troškovi prevoza, toplog obroka, zimnice, ogrijeva, znači puno toga što je misaona imenica čak i za zaposlene u javnim preduzećima, ustanovama.

Budžet iz koga se zaposlenima isplaćuju primanja najvećim dijelom, direktno ili indirektno obezjeđuju klubovi iz sredstava kotizacije, naknade, koju klubovi isplaćuju službenim licima, a od koje ovi  značajan procenat uplaćuju na račun FS RS…. Na zaposlene u FS RS se primjenjuju odredbe Zakona o radu Republike Srpske prema kojima poslodavac može radniku otkazati ugovor o radu u slučaju  neopravdanog izostanka s posla u trajanju od tri dana u kalendarskoj godini. Ponavljamo,  IO FS RS nije donio odluku kojom se odobrava  odsustvovanje svih ili dijelu zaposelnih sa posla, pa se izostanak svih zaposlenih sa posla u trajanju dužem od tri dana smatra neopravdanim.

Ukoliko zaposleni dokažu da su im Ćejić i Kovačević naredili da ne dolaze na radna mjesta, za dvojac slijede najteže disciplinske mjere uključujući disciplinsku mjeru isključenja iz fudbalske organizacije Republike Srpske.l