O dešavanjima u OŠ „Gornja Slatina“ iz mjesta Gornja Slatina kod Šamca, naš portal je već pisao.https://pravdabl.com//roditelji-hoce-jednu-direktorica-drugu-uciteljicu/

Roditelji učenika IV razreda ove škole, njih 10, traže da se njihovoj djeci omogući normalno pohađanje nastave, umjesto da svake godine dolazi nova nastavnica. Sadašnja njihova nastavnica Željana Tošić, na ugovoru je do petka, 22. februara 2019. godine. Još 23.01.2019. raspisan je konkurs za nastavnika razredne nastave, a iako su svi očekivali da će sadašnja nastavnica Željana biti primljen u radni odnos, to se nije desilo. Po konkursnoj komisiji,  na rang listi, koja je u posjedu našeg portala, najviše bodova imala je Milica Ćajić.

– Ovdje je više nego jasno, da je konkurs namješten. To se može vidjeti iz bodova iz testiranja, gdje je Ćajića osvojila najviše, a broj njenih bodova je vidljivo prepravljan. Posebno je zanimljivo da su pitanja na testu bila „nemoguća“, jer se odgovori ne mogu naći ni na bilo kojem sajtu. Nevjerovatno da se preko djece traže nekakve pozicije, što je, u najmanju ruku tragično, ističu roditelji učenika IV razreda.

Školski odbor je zasijedao, 18. februara i prihvatio žalbu Željane Tošić, glasanjem 4:2, ali i pored toga, v. d. direktorica škole Tanja Cvijanović je najavila da će se ponoviti obaviti testiranje.

– Sa zebnjom očekujemo ponedjeljak i dilemom, ko će doći u učionicu IV razreda. Dosadašnjoj nastavnici ugovor je istekao, a „pobjednica“ konkursa,  ukoliko se pojavi u razredu, bićemo prinuđeni da djecu i definitivno ispišemo iz OŠ „Gornja Slatina“ iz Gornje Slatine, pa neka onda v.d. direktorica Cvijanović i njeni saradnici  nastave da sprovode svoju samovolju i zapitaju, da li trebaju da budu u službi nastave ili poštovati kojekakve direktive, ističu ogorčeni roditelji.

Naš portal će i dalje pratiti dešavanja u ovom posavskom mjestu, pogotovo što smo dobili veliki broj mejlova i poruka od mještana i roditelja, jer smo jedini medij, koji je iznio istinu u javnost, što je i uticalo, da ipak stvari krenu nekim drugim putem.