Fudbal u Republici Srpskoj odavno je izgubio svaki smisao. Napretka nema ni na vidiku, a od svih brzina, radi nam samo rikverc.

Kako je nakaradno u organima Fudbalskom saveza RS, tako je i po dubini. U našem fudbalu je sve”normalno”, pa je tako moguće da predsjednik jesenjeg prvaka bude ujedno i član Disciplinske komisije. Zvuči nevjerovatno, ali zar nas išta više može iznenaditi?

Jesenja polusezona u Područnoj ligi PFS Doboj završena je trijumfom Vučijaka iz Majevca, nekadašnjeg drugoligaša sa 31 bodom, ispred Hajduka iz Kožuha sa 29 i Skugrića 1964 sa 28 bodova.

Danijel Jošić je predsjednik Vučijaka, koji ima ambicije za viši rang, a ujedno je i član Disciplinske komisije PFS Doboj, koja je u ovoj polusezoni odavno izgubila kompas, donoseći odluke, koje nema veze ni sa Disciplinskim pravilnikom FSRS, a o logici ne treba trošiti riječi.

– Vučijak ima ambicije za plasman u Regionalnu ligu RS, grupa “centar” i Danijel Jošić čini sve da  to i ostvari. Nesporno da “vukovi” imaju kvalitetnu ekipu, ali to nije dovoljno, nego Jošić  mora obezbjediti i “logistika”. Kako može neko objasniti da disciplinci, kada trebaju nešto da “provuku” pozivaju vinovnike incidenata na “sučeljavanja”. Svugdje se uvažava mišljenje službenih lica, osim u PFS Doboj. Klasičan primjer, utakmica Kladari – Borac Osinja (3:2), u 75. minutu sudija Popović isključi po dvojicu fudbalera: Blagoje Blagojević i Miloš Lukić iz Kladara, te Željko Bogdan i Dragan Nović iz Borca i onda slijedi “sučeljavanje” i različite kazne.  Fudbaleri iz Osinje su kažnjeni Bogdan  sa 2, a Nović sa jednom utakmicu, naprosto jer je u narednom kolu u Osinji  gostovao Vučijak, dok  je Blagojević i Lukić kažnjen sa po 4 utakmice, jer Vučijak gostuje u prvom proljećnom kolu u Kladarima, kaže naš izvor.

O cirkusu u 9. kolu u Kožuhama, Hajduk – Kladari 2:3, već smo pisali. Iako je delegat Rade Erletić iz Modriče, sve uredno napisao i da je po završetku utakmice, publika ušla u teren, da su službena lica bila “zarobljena” u svlačionici. Prijava protiv trojice igrača Hajduka je odbačena, jer su  na “sučeljavanju” rekli da nisu krivi, pa oslobođeni. Predsjednik Disciplinske komisije je preglasan.

Oči fudbalske javnosti u Doboju su uprte u Izvršni odbor PFS, koji bi trebao da, na dnevnom redu, ima i “disciplince”. Već sada je izvjesno da ukoliko se ne smijene, da će tek na proljeće na fudbalskim terenima nastupati “Cirkus Kolorado”.