Naš portal došao je u posjed skandaloznog video snimka sa Seminara “Psiho-socijalne podrške za predstavnike/aktivne članove udruženja porodica”, koji su organizovali predstavnici Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, u hotelu “Hils” u Sarajevu, koji je održan 25. do 29. oktobra ove godine gdje se predstavnici udruženja nestalih iz oba entiteta, vesele i pjevaju, uz pjesmu “Šeki, Šeki”.

Ovakvo sramno ponašanje predstavnika iz Republike Srpske, posebno je razočaralo porodice nestalih boraca i civila proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata, koji očigledno se uzaludno nadaju da će pronaći svoje najmilije, a njihovi “predstavnici” lumpuju po Sarajevu.

S pravom se pitamo otkud naši predstavnici u Sarajevu, kada je Narodna skupština RS donijela Odluku o neučestvovanju u radu zajedničkih institucija, pogotovo dok je na sceni Inckov zakon o negiranju genocida u Srebrenici i još učestvuju u radu Instituta za traženje nestalih lica BiH, čije ukidanje tražimo, koji ima poražavajuće podatke u traženju srpskih žrtava. Ovim slavljem na kraju seminara, pokazali su da su im dnevnice i lični komoditet važniji od bilo kakvih rezultata. Tražićemo odgovornost svih onih koji su učestvovali u ovome, jer su nanijeli veliku štetu Republici Srpskoj, Republičkoj organizaciji porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS i svim porodicama, koje još uvijek traže svoje najmilije, ističe naš izvor.

Prema istom izvoru, na ovom “partiju” učestovali su: Isidora Graorac – Štrkić, sekretar Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS, Aljonka Dželetović, član Savjetodavnog odbora Instituta za traženje nestalih osoba BiH i predsjednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nevesinje, Dobrinka Trifković, predsjednik Odbora nestalih u Gradskoj organizaciji Bijeljina, Branka Aulić, predsjednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Prnjavor, Vera Lazarević, blagajnica u Republičkoj organizaciji porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS, Zdravko Karać, predsjednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Mrkonjić Grad i Gospava Vujnović, predsjednik Odbora porodica nestalih u Gradskoj organizaciji Banja Luka.

Dok se porodice nestalih osoba očekuju bar neki napredak u traženju, njihovi “predstavnici” lumpuju po Sarajevu sa bošnjačkim i hrvatskim predstavnicima.

Sramota!