Na otvaranju nove takmičarske sezone, neviđeni skandal. Vjerujemo da se ovako još nije desilo u svijetu, ali eto FSRS mora biti prvi po negativnosti.

Utakmica 1. kola Druge lige RS, grupa “zapad”, u Brodu, Polet – Mladost (Donja Slatina) 1:2. U sastavu Mladosti, na klupi sjedi (čisto sumnjamo), rezervni golman, Marko Đuričić, koji  danas ima (po Comet sistemu), 13 godina, 6 mjeseci i 30 dana, odnosno rođen je 11.01.2006. godine. Ovaj dječak može igrati za kadete, za juniore samo ako ima specijalni ljekarski pregled,  a za seniore ni u bunilu.

Kako je prvi čovjek Mladosti, Dragan Aranđić – Kalimero, inače član IO FSRS i jedan od najodanijih sljedbenika Mile Kovačevića, stavio dijete od 13,5 godina, trebaju da odgovore takmičarski organi.

Još je čudnije da je delegat utakmice Zoran Vujat, administrativac u kancelariji FSRS, to nije primijetio, Naprotiv, napisao je da nije uočio nedostatke kod pregleda sportskih legitimacija i da je radio identifikaciju i zamjenskih igrača. Očigledno nije radio ništa.

Kalimero i Vujat su danas pokazali da su u “sistemu FSRS”, koji stalno potencira Mile Kovačević i da samo takav nakaradni sistem funkcioniše.

Gospodo da vas podsjetimo, igrač može nastupati za seniore sa najmanje 16 godina, uz uslov da ima specijalni ljekarski pregled. Vama je džaba to govoriti, jer nikada to nećete naučiti.

Sada su na potezu takmičarski organi i Brođani, koji imaju sjajnu priliku da dobiju bodove za “zelenim stolom”.