Sastanak u Gradskoj upravi Grada Banja Luka na kome su akteri bili najviši funkcioneri Gradova Beograd i Banja Luka, Srbije, Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske i iz Republike Srpske je obilježio neobičan skandal. Zoran Radojčić Šef Protokola predsjednika Srbije je u toku sastanka zamolio Gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića, da sa revera sakoa skine mikrofon ”bubicu”.

Posljednjih godina u političkim borbama za vlast u Banja Luci, vrhunske ”bubice” su koristile špijunske grupe ugrađene u nevladine organizacije. Pomoću ”bubica” razgovor su prenosili na časovnike na ruci ”snimatelja” na kojima su ugrađeni snimači razgovora.

Skandal osim Gradonačelnika Grada Banja Luka, komentarisala je i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

– Da li je u pitanju samo bruka, nepoštovanje institucija i funkcionera Srbije i Srpske, ili je budalasta dječija igra spremljena za nastavak virtuelnog života gradonačelnika jer o konkretnim stvarima ništa ne zna, čemu smo danas svjedočili na sastanku sa gradonačelnikom, ili je posao obavljan za neku stranu službu, to se treba ispitati – istakla je Cvijanović.

Dali će se, zbog ovog skandala, odnosi između Banja Luke i Beograda pasti na nivo na kome su bili tokom vladavine današnje opozicije pokazaće vrijeme….