Ovo je vrhunac demokratije, reče novi stari predsjednik FSRS Mile Kovačević neposredno poslije Izborne Skupštine u “Banskom dvoru”. Međutim, pojedinosti iz cirkusa dobro osmišljenog u režiji Petković – Kovačević polako, ali sigurno već izlaze na površinu!

Izbori su namješteni, i već od prvog trenutka glasanja znalo se ko dobija podršku. U radno tijelo Verifikacione komisije, one koja nadgleda same izbore izabrani su Kovačevićevi ljudi od povjerenja Miško Rosić, Radivoje Lazarević i Vukašin Đaković.

U prostoriju za glasanje ulazi jedan delegat. Nakon što zaokruži svog kandidata, prolazi pored Verifikacione komisije i onda ubacuje listić u kutiju. Svi oni koji su bili odani Kovačeviću morali su prije ubacivanja listića u kutiju pokazati trojki listić sa zaokruženim imenom Mile Kovačevića! Sve ovo sprovodio je Borislav Vidović, predsjednik Komisije za bezbjednost FSRS, koji je upućivao delegate kako da se ponašaju prilikom glasanja. Na taj način i prije brojanja glasova Kovačević je poimenice znao ko je sve glasao za njega!

U cijelo priči našla su se i dva delegata iz Banjaluke, koji su bili sve vrijeme vrbovani od pojedinih mešetara iz grada na Vrbasu da svoj glas poklone Kovačeviću, a za uzvrat dobiće povlašćen statut u FSRS. Riječ je o Gojku Đuriću i Predragu Zgonjaninu. Đurić je ipak ostao lojalan Jeliću i svoj listić nije pokazao članovima Verifikacione komisije, dok je po svemu sudeći Zgonjanin uradio drugačije. Kao potvrda tog jeste i njegov ekspresni ulazak u Izvršni odbor FSRS! I dok Petar Jelić lupa glavu ko je ili nije glasao za njega, Kovačević zna poimenično iako je u pitanju tajno glasanje, ko mu je poklonio povjerenje!

I to je fudbal Republike Srpske, koji vrtoglavom brzinom ide u ambis.