Dolijao je i Dragan Skakić!

Arbitar iz Gradiške pauziraće čak osam utakmica, zbog propusta u meču poslednjeg jesenjeg kola između Širokog Brijega i Sarajeva, odlučio je Komitet za sudije i suđenje FSBiH. Pored Skakića koji će po svemu sudeći na nižu listu od jeseni, ceh je platio i kontrolor suđenja na pomenutoj utakmici  Suvad Musić, koji je pokušao sakriti “marifetluke” arbitra iz Gradiške, dajući mu prolaznu ocjenu! Zbog toga Musić neće biti delegiran do kraja sezona.

Skakić se našao u nebranom grožđu. Poznato je da je uz Ognjena Valjića, baš on etiketiran kao prijatelj Sarajeva. Međutim, ponuda Širokog u ovom meču bila je takva da se nije mogla odbiti. Naravno, uz dobru režiju Dragana Banjaca, koji je Skakića i gurnuo na “Pecaru” – poručio je naš izvor iz Sarajeva, blizak FSBiH.

Podsjećamo, Skakić je jedini arbitar na listi koji sudi Premijer ligu od njenog početka! Već nekoliko puta trebao se naći na nižoj listi, ali Banjac, kao i sam vrh FSRS, prije svih Mile Kovačević uvijek su ga na volšeban način spašavali najgoreg. Ocjenu su prepravljane, a liste su dobijale sasvim drugu izgled.

Interesentno jeste da je na prošloj sjednici kada se raspravljalo o suđenju Valjića na meču Sarajevo – Sloboda, kada je banjalučki arbitar unakazio tuzlake, “bordo” tim je uložio kviska, i Valjić se izvukao bez posljedica. Da je kažnjen, bilo bi mnogo drastičnije, nego u slučaju Skakića.

Da, zbog evropske reputacije Valjiću je progledano kroz prste, naravno uz pomoć Banjca i Salema Prolića. Međutim, meč na “Koševu” i njemu bi mogao biti “dvosjekli mač”, jer poručeno mu je da će i za mnogo manje greške sledeći put biti procesuiran – dodao je naš izvor.

Srpski arbitri padaju na mečevima klubova iz Federacije BiH, a do tada predstavnici  iz Republike Srpske grcaju na dnu tabele. Ponekad i oštećeni, ali nikad pogurani nekim “spornim” sudijskim odlukama, koji kao po pravili gledaju samo sebe i svoj interes.