Skadar na Savi, kako od milja zovu gradilište na Gradskom stadionu u Brčkom nije još uvijek dobio konture svog budućeg izgleda, a teško da će ih i dobiti! Građevina koja je započeta 2004. godine i danas stoji u Brčkom kao arhitekstonsko ruglo. Pitanje je hoće li ikada i biti završen, jer i ono što je muktrpno napravljeno počelo je zubom vremena propadati, a za završetak samo prve faze potrebno je izdvojiti oko 11.5 miliona maraka!

Distrikt Brčko nema taj novac, a još manje ga imaju klubovi koji egzistiraju u gradu na Savi. Zato i nečudi činjenica da je Jedinstvo, samo stabilan drugoligaš, i ništa više.

Svoje nezadovoljstvo navijači Ilićke, kojim je zabranjeno igranje i na takvom ruglu od stadiona izrazili su i tokom gradskog derbija sa Jedinstvom, kada su raširili transparent “propali projekti, FK Jedinstvo, Gradski stadion”.

Vjerovatno će još puno Save preteći kroz Brčko dok se Gradski stadion ne dovede u red. Od početka radova 13 godina, brčaci u šali kažu “još toliko i eto stadiona, ali s njim nećemo moći nigdje”.

Šala ali i istina, odnosno realnost brčanskog fudbala….