Domišljatost našeg čovjeka nikada nije bila upitna, i u najtežim trenucima, rješenje se tražilo, a kakvo bilo….Balkanski mentalitet uvijek je prevazilazio visoke prepreke, a tako je bilo i proteklog vikenda u Šipovu, na derbiju drugoligaškog Zapada u komšijskom sudaru Gorice i mrkonjićke Slobode (3:3). Meč pun naboja, preokreta, emocija, završen je bez pobjednika sa šet lopti u mreži, a oko terena u Šipovu oko 1.000 gledalaca! Kažemo oko terena, jer na žalost, tribine u ovom mjestu još nisu naprvljene, a kako je kiša “udarnički” padala, trebalo je snalaziti se, a ne pokvariti čar derbija!

I tako je i bilo, odmah do terena, parkiran je kamion, dignuta cerada, i spektakl se gledao kao iz najbolje lože. Nema šta, orginalno….

Uz opasku, da bi rukovodstvo kluba, ali i sama opština Šipovo, trebali iznaći rješenje, i započeti izgradnju jedne tribine, koja bi zadovoljila kapacitete ove fudbalske sredine. Jer ruku na srce, u Pravilniku FSRS, jasno piše koliko mjesta mora imati drugoligaški rang takmičenja. Zažmirilo se da bi Šipovo dobilo priliku da zaigra, ali onda i oni “koji se godinama šlepaju” moraju imati isti tretman, ako želimo dobro fudbalu Srpske.

Uz nadu i želju da Šipovo već od proljeća ima tribinu, kakvu ovaj klub i cijela regija zaslužuju!