Milan Šikanjić, napadač Kozare na pozajmici iz Borca na neki način obilježio je jesen u prvoligaškom karavanu Srpske. Sa osam pogodaka bio je udarna igla tima iz grada na Savi i sigurno možda i prva karika Kozare.

– Zadovoljan sam sa igrama ekipe, ali i ličnim. Naravno, moglo je i bolje, bilo je nekih situacija gdje smo podbacili, potom pehovi sa povredama, virusom, ali kad podvučem crtu, moram biti zadovljan – kaže mladi banjalučanin, koji je prošao i sve omladinske selekcije Crvene Zvezde, potom se ponovo vratio na Gradski stadion, proljetos bio u Rudar Prijedoru, a jesen se skrasio u Gradišci.

Kako sam kaže, liga sa 16 ekipa, uveliko je poboljšala kvalitet.

– Liga mnogo bolje izgleda, iz razloga što je mnogo zanimljivije, jedna pobjeda ili poraz vode ili u borbu za vrh, ili u borbu za goli život. Tu su i “stari prvoligaši” Leotar pa Sloboda. Nisam ni ja očekivao da će tako dobro izgledati, Vidi se ta žar, borba, da pokažu valjda svima, da zaslužuju elitu Srpske – poručuje Šikanjić.

Po njemu nebi trebalo biti prevelike neizvjesnosti u borbi za sam tron, a tu su Rudar Prijedor i Zvijezda 09.

– Kao bivši igrač Rudara, mislim da će prvi proć kroz cilj. Imaju mnogo igrača koji imaju premijerligaško iskustvo, igrali su promjenljivo, ali kako je sezona odmicala bili su sve bolji, i opet imaju solidnu bodovnu prednost, a mogu i bolje.

A, kvalitet Prve lige Republike Srpske nije daleko od fudbala koji se igra u regionu.

– Izgledalo mi je u prvom momentu da će biti mnogo lakše, jer mnogi podcjenjuju naš fudbal. Kvalitet igre je sasvim solidan, i mislim da je ova liga jako dobra za napredak mladih igrača.

Ima želju, a to je povratak na Gradski stadion. Svjestan je da to može samo dobrim igrama u dresu Kozare….

– Poslije dolaska iz Zvezde, možda malo i previše očekivanja stavio sam na svoja leđa. Imam motiv više da se nametnem treneru, Upravi, jer želja je da se vratim u Borac. Sve je otvoreno, pred nama je….

A, da li Borac prati, ne treba ni pitati.

– Naravno! Imaju težak raspored u narednom periodu. Vjerujem u pobjedu protiv Širokog, a cilj je da se izbori Evropa, što bi potvrdilo kontinuitet, a i zadovoljilo sve u klubu.