Škola fudbala Mladost Glamočaniveć godinama je rasadnik dobrih mladih fudbalera, a svoj kutak i stadion čuvali su ljubomorno od svih, gradeći ga ciglu po ciglu, busen po busen, da bi izgledao poprilično lijepo za naše uslove i djeci predstavljao topli kutak u kojem su nešto učili, ali i puštali mašti na volju, što i jeste krajnji cilj….

A, sada su otišli i korak dalje, jer uz glavni, slijedi izgradnja i terena sa vještačkom travom!

– Treren će služiti za ttreninge ali i odigravanje utakmica svih naših kategorija. S obzirom da je za izgradnju potrebno izdvojiti veliku svotu novca za naše uslove, i da će radovi trajati tokog ovog ljeta, odlučili smo da ove godine otkažemo naš tradicionalni međunarodni turnir, ali sa željom da se dogdine vratimo u novom svjetlu i još jačom konkurencijom – istakao je Milenko Petrović, direktor ŠF Mladost Glamočani.

On se zahvalioi na razumijevanju institucijama, ali i privatnomsektoru koji su stali uz klub u izgradnji terena.

-Hvala gradonačelniku Laktaša Miroslavu Bojiću i predsjedniku Skupštine Saši Popoviću, jer su uvijek podržali sve naše projekte, i prvi su obećali pomoći u izgradnji terena. Velika zahvalnost ide i na adresu predsjednika FSRS i FSBiH Vice Zeljkovića koji je obećao pomoći izgradnju terena sa donacijom vještačke trave. Hvala i FK Krupa i firmi “Eko euro tim” koja je obećala uraditi sve pripremne radove. Sada zaista možemo početi sanjati naš san – dodao je Petrović i na neki način se zahvalio svima koji su podržali ovaj projekat u Glamočanima.

Uz onu čuvenu krilaticu: “Pojedinac ne može uraditi puno, ali zato zajedno možemo sve”, neka krenu i sportske radosti u ŠF Mladost Glamočani….