Na 9. Etno manifestaciji “Zmijanjska pokrstica” u kulturno-zabavom programu pečat je “udarila” Etno ženska pjevačka grupa “Sestre Bjelić”!

Riječ je o djevojčicama iz Sitnice, učenicima Osnovne škole “Petar Kočić” iz Stinice.

Zanimljivo je da su djevojčice od dvije rođene sestre Nede i Vide Bjelić kojima je Bog podario dar za pjevanje etno pjesama. Samouke su i same vježbaju pjevanje i pripremaju svoj nastup. Na školskim, ali i manifestscijama kao što je “Zmijanjska pokrstica”, koja se organizuje u parohijskom domu u selu Orahovljani na tromeđi opštine Mrkonjić Grad, Ribnik i Ključ.

Nedina ćerka Mara je deveti, a Stojana sedmi razred! Vidina ćerka Jovana je osmi razred. Nastup je imala i Nedina treća ćerka Gordana, učenica trećeg razreda! Zajednicki “pečat” im je da su primjerne, i vrlo dobre učenice!

Mara planira po završetku osnovne škole, da školovanje nastavi u nekoj srednjoj školi u Banjaluci, saobraćajnoj ili ekonomskoj.

Ove raspjevane Zmijanjke svojim nastupom u Orahvljanima pobrale su simpatije svih posjetilaca. Bile u glavne “zvijezde” večeri, ako se tako može reći!

Ove vrijedne, pametne, lijepe djevojčice upoznao sam prije nekih pet, šest godina…I u svakom njihovom novom nastupu osjećao se napredak u intepretaciji etno muzike.

Ono što ih posebno krasi je skromnost i lijepo vaspitanje!

Od nedavno je s njima počela da radi i vježba jedna koreografkinja iz Mrkonjić Grada.

I ne treba sumnjati da će se za “Sestre Bjelić” još čuti i da će se dugo slušati njihova etno muzika!

Tekst i foto: Slobodan Dakić