6 članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske:

Predmet: Obavještenje za medije

Poštovani,

Želimo da informišemo javnost o dešavanjima sa 23. sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Svjedoci ste trenutnog stanja u FS RS i ranijih zahtjeva za održavanje sjednica IO FS RS i Skupštine FS RS, čiji je cilj bio razrješenje predsjednika FS RS Mile Kovačevića zbog nestatutarnog djelovanja, te gubitka povjerenja članova Skupštine, Izvršnog odbora, kao i velikog nezadovoljstva cjelokupne fudbalske javnosti.

Vođeni tim i velikom podrškom fudbalskih radnika ušli smo u ovu priču sa ciljem poboljšanja stanja u fudbalu Republike Srpske, pa smo s tim u vezi prisustvovali današnjoj sjednici Izvršnog odbora, a sve u interesu klubova, i usvojili izmijenjeni dnevni red, a ne onaj koji je prvobitno predložio Mile Kovačević. Tako su iz predloženog dnevnog reda za 23. sjednicu eliminisane tačke ”Informacija o stalnim takmičenjima Fudbalskog saveza Republike Srpske za takmičarsku sezonu 2019/20. godina – jesenji dio” i ”Inicijativa KMF Nevesinje od 06.08.2019. godine za preispitivanje Odluke IO FS RS od 03.07.2019. godine o futsal klubu iz FS RS kao učesniku Premijer futsal lige FS BiH za takmičarsku sezonu 2019/20. godina”.

Između ostalih razmatrana je tačka dnevnog reda ”Razmatranje Pravilnika o licenciranju klubova Prve lige FS RS”, koja nije usvojena jer je protiv usvajanja glasalo šest članova IO, iako je Mile Kovačević insistirao da se ista mora usvojiti na današnjoj sjednici. Nastavak razmatranja po ovoj tački ostavljeno je za narednu sjednicu.

Ostatak sjednice protekao je u okvirima tačke ”Tekuća pitanja” gdje su razmatrane izrečene kazne futsal klubovima, koje su ublažene, kao i početak takmičenja u futsalu, što je takođe usvojeno.

Mi kao članovi Izvršnog odbora FS RS ostajemo i dalje pri ranijim zahtjevima, te uskoro očekujemo pozitivno rješavanje, a sve današnje odluke donesene su u interesu fudbala kako u budućnosti klubovi ne bi bili suočeni sa dodatnim problemima.

Shodno gore navedenom, smatrali smo potrebnim da Vas ovim putem upoznamo sa gore navedenom situacijom, kako informacije koje se jednostrano i bez naše saglasnosti plasiraju na sajtu FS RS ne bi ostavile pogrešnu sliku u javnosti.

U Banjoj Luci, 05.11.2019. godine

6 ČLANOVA IZVRŠNOG ODBORA
FUDBALSKOG SAVEZA REPUBLIKE SRPSKE

Dušan Marković, prvi potpredsjednik FS RS
Milorad O. Lale, drugi potpredsjednik FS RS
Mladen Kršić
Dragan Aranđić
Mirko Milošević
Vico Zeljković