Ono što se šuškalo, i dogodilo se. Prvoligaš iz Donjeg Šepka neće nastaviti takmičenje! Gledajući na tabelu, to neće donijeti prevelika tumbanja, jer je Napredak poslednji na tabeli, ali postavlja se pitanje šta će biti sa bodovima koje su šepčani osvojili tokom jeseni (8).

U kancelariji FSRS još uvijek nisu dobili nikakav zvaničan stav iz FK Napretka.

-Savez još ništa nije dobio, nikakvu odluku iz Donjeg Šepka. Ukoliko nešto tako stigne, sigurno da će Takmičarska komisija FSRS u najkraćem roku reagovati – poručio je v.d. generalnog sekretara FSRS Goran Ćejić.

Sličan odgovor dao je i Đorđe Starčević, predsjednik Takmičarske komisije FSRS.

-Nemamo još uvijek takvu informaciju, ali Pravilnik je jasan u takvim slučajevima. Ukoliko bi sada odustali, rezultati Napretka bi se brisali, liga bi se nastavila sa 11 ekipa. Ukoliko bi teoretski odigrali samo jednu utakmicu na proljeće, pa onda odustali, prešli bi 51% odigranih utakmica, i kada bi tada odustali, sve njihove utakmice do kraja vodile bi se službenim rezultatom 0:3, ali bi im ostalo onih osam osvojenih bodova iz prvog dijela sezone. Šta i kako bi bili kažnjeni u koji rang bi bili poslani, o tome odlučuje Disciplinska komsija FSRS na osnovu razloga odustajanja, objektivnih, ili neopravdanih. Napredak je imao problema i tokom jeseni, jer nisu imali sve omladinske selekcije u sistemu, pa su novčano kažnjavani, a jesen su izgurali nekako. Ostaje nam da vidimo u narednih nekoliko dana šta i kako će dalje biti – poručio je Đorđe Starčević, predsjednik Takmičarske komisije FSRS.

Kako god bilo, Prva liga RS po svemu sudeći ostaće okrnjena, samo sa 11 ekipa, a sudbinu Napretka oni koji su htjeli mogli su vidjeti još jesenas, ali po običaju nisu….