Fudbaleri premijerligaša Radnika iz Bijeljine, krenuli su sa pripremama za proljećni dio sezone. O planu pripremama i provjerama, na konferenciji za novinare, govorio je šef stručnog štaba Bijeljinaca, Velibor Đurić.

– Prve tri sedmice radimo ovdje u Bijeljini, gdje smo zakazali i prvu utakmicu 26. januara protiv Loznice. Poslije toga je planiran odlazak u Medulin, gdje ćemo boraviti deset dana. Tu ćemo učestvovati na tradicionalnom turniru i odigrati tri-četiri utakmice. Poslije toga se vraćamo u Bijeljinu na završni dio priprema”, kaže strateg Velibor Đurić.

Po povratku iz Medulina, Radnik će odigrati 12. februara pripremnu utakmicu sa Vis Sim-bau, prvoligašem iz FBIH, a generalna proba biće meč sa Slobodom iz Tuzle.

Đurić je govorio i o igračkom kadru.

– Što se tiče novih igrača, trenutno je novi jedino Azir Muminović. Aleksa Urošović je bio kod nas za pozajmici pola godine, koji je raskinuo ugovor sa Spartakom sa Subotice, te smo na naše zadovoljstvo dogovorili saradnju na sljedeće dvije i po godine. Nama trebaju kvalitetna pojačanja, te ćemo probati da ih dovedemo, naglasio je šef struke bijeljinskog premijerligaša.

Radnik je jesenju polusezonu u m:tel Premijer ligi BiH završio na posljednjem mjestu sa 12 bodova.