Kajakašu Darku Saviću i atletičarki Nikoliji Stanivuković večeras su uručene nagrade za najuspješnije sportiste u muškoj, odnosno ženskoj seniorskoj kategoriji, u okviru 17. Izbora najboljeg sportiste grada Banjaluka za prošlu godinu.

Savić je rekao da mu ovo priznanje, kao i druge nagrade koje je dobio za svoj trud, predstavlja vjetar u leđa i podstrek da nastavi da postiže još bolje rezultate.

– Nije mala stvar biti dva puta najbolji sportista u svom gradu. To je velika satisfakcija, ali i odgovornost – rekao je Savić.

Za najuspješnijeg sportistu pojedinca u sportu za invalidna lica proglašen je stonoteniser Aleksej Radukić, dok je Marinku Umičeviću pripala specijalna nagrada za doprinos razvoju i afirmaciji sporta grada Banjaluke.

Nagrada za životno djelo uručena je košarkakaškom radniku Radoslavu Saviću, dok su karatista Pavle Dujaković i šahistkinja Maša Maksimović proglašeni za najtalentovanije sportiste u muškoj i ženskoj kategoriji.

Plivački klub Olimp i Ženski košarkaški klub Orlovi proglašeni su za najuspješnije sportske organizacije u muškoj i ženskoj kategoriji, dok je za najuspješniji sportski dogođaj proglašen ATP Čelendžer teniski turnir “Srpska open”.