Rudar Prijedor je u promijenjenom sastavu počeo pripreme za novu sezonu, u kojoj će nastojati da igra značajnu ulogu u Prvoj fudbalskoj ligi Republike Srpske.

Klub su za sada napustili Almir Bekić, Mujo Smajić i Nikola Njamculović, a još nekoliko igrača je na izlaznim vratima kluba.

Sa druge strane, na prvom treningu se pojavilo nekoliko novih lica: Mihajlo Savanović (BSK), Lazar Jovanović (Radnik Surdulica), Amar Tahrić (Sloga Doboj) i Harun Alibegović (Jedinstvo Bihać).

Savanović i Tahrić igraju u veznom redu, dok se Alibegović vraća nakon što je sezonu proveo u Bihaću, a inače je centralni defanzivac. Lazar Jovanović je iskusan napadač koji je polusezonu proveo u Radniku, a prije toga je nosio dresove Radničkog iz Niša, Slobode iz Užica, Borac Čačka, a nastupao je i u inostranstvu za Pjunik i Makabi Reinu.

Ubrzo će se ekipi pridružiti Žoel da Silva i Patrik Gbegbe koji su opravdano izostali. U Rudaru će biti još promjena u igračkom kadru.

– U pregovorima smo sa još dva-tri igrača i veoma smo blizu dogovora sa njima. Takođe, nekoliko igrača koji nisu zadovoljili prošle godine napustiće klub, nakon što se obave razgovori sa njima. Mi počinjemo sa radom, znamo sa čim raspolažemo i sa novim igračima ćemo sigurno biti dosta bolji i konkurentniji. Igrači koji su ostali i koje smo selektovali u prošlom prelaznom roku su usvojili principe po kojima radimo, ovo je drugi prelazni rok koji radimo i već bi sada to trebalo da izgleda puno ozbiljnije. Plan je da u Prijedoru na našim terenima obavimo prvi dio priprema, nakon čega bi trebalo da se zaputimo na Zlatibor, ali o tome ćemo pričati kada budemo imali sve detalje – rekao je trener Vule Trivunović.

Ekipa će 15. jula na Zlatibor gdje su zakazani dueli protiv Smedereva i Grafičara.

Spisak igrača na prozivci, golmani: Milan Trišić, Aleksa Trninić, Sinan Ćehić. Igrači: Nemanja Pekija, Nemanja Raković, Harun Alibegović, Mario Sajak, Nemanja Marić, Dragan Živanović, Veljko Rauš, Mile Kovačević, Milorad Bilbija, Aleksandar Milaković, Jozef Amoa, Đani Salčin, Filip Mikić, Lazar Jovanović, Vukašin Daničić, Mihajlo Savanović, Marko Šebez, Marin Samardžić, Damjan Marković, Edin Kesić, Dejvis Vjat, Mihajlo Marinović, Žoel da Silva, Patrik Gbegbe.

Na probi u Rudar Prijedoru su i dva igrača koja će pokušati da se izbore za svoje mjesto u timu za narednu sezonu. To su Mihajlo Marinović i Dejvis Vjat. Marinović je mladi defanzivac koji je prošle sezone igrao za šampiona Druge lige grupa Zapad, ekipu Sloge iz Trna. Vjat je napadač koji dolazi iz Kanade, a igrao je u njemačkim timovima.