Na “Predgrađu” slatke muke, jedan derbi arhiviran i pobjeda u Prijedoru, slijedi drugi, kada u subotu u Banjaluku stiže Sloboda iz Novog Grada. Oba tima startovala su gostujućim pobjedama, i nema sumnje da će to biti istinski derbi. Tako razmišlja i pouzdani defanzivac Željezničar Sport team Ostoja Šaula.

– Vjerovali smo da se možemo iz Prijedora vratiti neporaženi, i ta hrabrost nam se isplatila. Nije bilo lako, ali ispoštovali smo sve zamisli trenera Ćurguza, “grizli” do samoga kraja, i nagrada je stigla – kaže Šaula, pa se okreće na ono što slijedi, a to je Sloboda:

– Uh, biće to pravi duel! Nema sumnje da nama neće nedostajati motiva, znamo kako smo izgubili na “Mlakvama” jesenas, i želimo to sve potisnuti daleko od sebe, a najbolji lijek za to je još jedna dobra partija na zelenom terenu. Sloboda ima dobru ekipu, ali mislim da se na “Predgrađu” sve mi pitamo. Oni će igrati, koliko im mi dozvolimo, a to će, vjerujte mi na riječ, biti veoma malo – optimistički je poručio stub Željine odbrane Ostoja Šaula.