Sloga iz Srpca je jesenji dio sezone na drugoligaškom Zapadu završila na devetom mjestu sa 21 bodom. Iako imaju veoma mlad tim, koji u prosjeku ima oko 23 godine, ne nedostaje i  iskustva. Svakako da ih predvodi kapiten  Saša Ilić koji, pored igre na zelenom terenu obavlja i funkciju sportskog direktora .

Da li je Sloga ispunili svoj cilj u polusezoni?

– Jesmo. On je glasio sredina tabele i afirmacija novih mladih igrača koji bi trebali u narednom periodu biti nosioci igre našeg kluba.

U prošloj sezoni Sloga je gotovo do poslednje gkola borila se sa imenjakom iz Doboja za plasman u viši rang takmičenja. Ove sezonr ambicije su nešto manje. Zašto ?

Imali smo dobar tim koji je na okupu bio dosta vremena zajedno, a samim time i rezultati su bili bolji. O godine ekipa je dosta podmlađena, ima oscilacija, što je sasvim normalno, ali opet  možemo biti zadovoljni polusezonom. Vjerujem da smo daleko od nekih opasnih voda.

Podmlađivnje ekipe je mač sa dvije oštrice. Hoće li se taj potez isplatiti?

Sigurno da se već isplatilo, napravili smo jedan mlad kolektiv koji ne košta mnogo, a može dosta toga dobrog da napravi za naš klub.

Ko  su po vama konkurenti za viši rang, odnosno za niži?

– Kao što tabela pokazuje Željezničar ima najveće šanse, ali tu je i Sloboda. Klub iz Novog Grada po tradiciji sigurno zaslužuje Prvu ligu. Kada je donji dio tabele u pitanju,  Mineral je najbliži nižem rangu.

Da li je teška hipoteka imati iza sebe oca (Neđo Ilić) koji je u fudbalskim klubovima ostavio dubok trag ?

Moj otac je kao predsjednik Slogu uveo u Prvu ligu. Nadam se da će se i meni ukazati takva prilika, iako i sada imam što šta naučiti od oca. Neđo živi za sport, što pokazuju i njegova djela. Trenutno malo vise prati tenis i Novaka Đokovića, ali nikad se ne zna, možda već sledeće godine krene sa Slogom na Prvu ligu. Znam samo da takvih ljudi treba uopšte što više u sportu.

Paralelno sa fudbalom gradiš i političku karijeru?

Trenutno sam predsjedik mladih socijaldemokrata u Srpcu i odbornik u Skupštini opštine Srbac. U politiku sam ušao samo sa jednim ciljem, a to je da pomognem razvoj sporta u našoj opštini, jer mislim da je to važan segment života, a barem do sada bili smo na marginama društva.

Vlasnik si jedne od najljepših kafana u Srpcu “Stari Srbac” koja opremljena u etno stilu ?

– Kafanu vodim evo već četiri godine i zadovoljan sam kako to sve funkcioniše. Uvijek mi se svđao etno stil pa sam i svoju kafanu  tako uredio. Mnogi me pitaju kako sve stignem, sport, politika, kafana, ali tajna je  u dobroj organizaciji i podršci porodice i prijatelja.

Kako gledate na stanje fudbala u Republici Srpskoj, ali i BiH?

– Ne treba biti mnogo pametan da vidiš da nam  fudbal tone sve dublje.  Rijetki su primjeri dobro organizovanih kolektiva kao što su  Krupa i Radnik u Premijer ligi,  ili Zvijezda 09 u Prvoj ligi. To su većinom klubovi koji funkcionišu zahvaljujući pojedincima koji vole fudbal i koji ne žale ni svoj novac, ni vrijeme, ni zdravlje da nešto naprave. Jedino tako se opstaje.

Čitate li naš portal ?

Naravno da pratim, sve pohvale za ovo što radite.   Veliku pažnju posvećujute nama “malim” klubovima, i zbog toga imate i te kako dobar rejting. Samo naprijed.

G. Popović