Iako je proslavljajući pogodak u 87. minutu, koji je, ispostavilo se, bio pobjedonosni, zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton, fudbaler Radnika Kenan Šarić nimalo ne žali što je skinuo dres i kaže da će to uvijek uraditi kada zatrese mrežu, ali samo protiv jednog kluba.

Ovaj 24-godišnjak, koji je pet sedmica jesenjeg dijela sezone bio odsutan zbog povrede trbušnog zida čim se vratio na teren počeo je da trese mreže i u dva posljednja kola dva puta je pogodio pravo mjesto. Onaj protiv Širokog Brijega nije mnogo vrijedio Bijeljincima, ali je zato ovaj donio tri boda.

– I u prošloj sezoni kada sam na stadionu “Rođeni” dao gol za Radnik skinuo sam dres i dobio žuti karton i uvijek ću to uraditi kada dam pogodak protiv Mostaraca. Sve to ima malu pozadinu, jer sam prije nekoliko sezona trebao postati član Veleža, ali se to nije desilo. Nažalost, ne mojom, već krivicom drugih – naglasio je Šarić.

Svjestan je da je ova pobjeda melem na ranu za loše rezultate Radnika.

– Sa ova tri boda mnogo mirnije ćemo dočekati preostala četiri jesenja kola, a pogotovo naredni duel na našem stadionu protiv Sarajeva u kome neću moći igrati zbog crvenog kartona. Protiv ekipe sa “Koševa”, koja voli da igra pas igru biće puno lakše. Biće mnogo manje zahtjevna utakmica, jer ćemo igrati objektivno na lošijem terenu nego onom u Mostaru i tu vidim našu šansu. Bilo kako bilo, najbitnije je da u preostala četiri kola sakupimo što više bodova, a onda da se prestrojimo, jer je sigurno da će Radnik biti puno bolji na proljeće. Iako smo na posljednjoj poziciji za opstanak, uopšte ne strahujem, pogotovo otkako se u klub vratio Mladen Krstajić – nastavio je Šarić.

Istakao je da Radnik nije zaslužio posljednje mjesto na tabeli.

– Pomalo je nevjerovatno koliko kao ekipa nismo imali sreće u prethodnim kolima. Gotovo sa svim rivalima bili smo u egalu, što se tiče igre, ali njihove mreže kao da su bile začarane. Promašivali smo i nemoguće zicere, a protivnici su iz ničega postizali golove. Siguran sam da smo mogli imati daleko veći broj bodova i biti bolje plasirani da smo bili samo malo precizniji pred golom rivala – dodao je Šarić.

Dvije godine

Pobjeda Radnika u Mostaru bila je prva na gostovanju poslije 23. novembra 2019. godine, kada su Bijeljinci u Doboju kod Kaknja savladali Mladost sa 4:1, a trostruki strijelac bio je sadašnji trener ekipe Velibor Đurić.

– Dugo se čekalo na tri gostujuća boda, ali su došla u pravom trenutku. Igrači su ispoštovali ono što sam od njih tražio i da nismo pobijedili bio bi zadovoljan. Ovako sam ne samo zadovoljan već i presrećan, jer ćemo u preostala četiri jesenja kola puno lakše igrati – naglasio je Đurić.

“Glas Srpske”