Novog šefa stručnog štaba Slobode iz Mrkonjić Grada na stadionu “Luke” dočekalo je najuže rukovodstvo kluba, na čelu sa predsjednikom Borislavom Šarićem i dvadesetak centimetara snijega na terenu! Međutim, loše vrijeme nije pokvarailo dobro raspolažnje i svečanost upriličenu za promociju novog šefa struke Slobode.

Nakon, obilaska klupskih prostorija, razgovora sa čelnicima kluba i obilaska terena u svečanoj sali sportske dvorane “Arena Nove baneke”, upriličena je promocija novog šefa stručnog štaba Darke Maletića.

-Sloboda je jedan klub sa dugom i svjetlom tradicijom. U ovoj našoj banjalučkoj regiji sigurno za respekt, jer je dugo igrala  Prvu ligu Srpske. Mislim da po svemu Sloboda zaslužuje mjesto u Prvoj ligi. Za mene kao mladog trenara to je veliki izazov i sigurno velika škola, koja će mi sutra pomoći kada budem radio u mnogo višem rangu takmičenja. Sigurno će ovo za mene biti veliko isustavo, ali da ću i ja sa svojim velikim igračkim iskustvom pomoći maladim igaračima napreduju u karijeri – kaže Maletić.

http://localhost/maleticu-klupa-slobode/

Maletić, tvrdi da je pratio zbivanja u Prvoj ligi Republike Srpske, ali i u FK Sloboda.

-Ja i predsjednik Borislav Šarić znamo da nam treba pet, šest kvalitetnih igrača za ovaj naš nivo takmičenja. Problem je što je u zimskom preleznom roku malo teže naći profil fudbalera koji nam trebaju. Međutim, vjerujem da ćemo i taj problem rješiti. Došao sam ovdje da radim, ne plašim se posla. Nastojaću da iz svega ovoga izvučem maksimum i ja sam optimista. Pripreme počinjemo u utorak 25. janauara i na raspolaganju imamo šest sedmica i vjerujem da ćemo ekipu dobro pripremiti za start u prvenstvu. Dogovorili smo odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica. Želimo da što spremniji dočekamo start u prvenstvu. Osam bodova velika je prednost koju ima ekipa Laktaša, ali mi se nećemo predavati – tvrdi Maletić.

Optimizam ne napušta i predsjednika kluba Borislava Šarića, koji kaže da Slobda ne odustaje od borbe za prvo mjesto i plasmana u elitu Srpske.

-Ne odustajemo do prvog mjesta! Borićemo se na terenu sportski da pokušamo da dostignemo tih osam bodova zaostaka za Lakatašima. Sve naše rezultate ćemo ostvarivati na terenu. Naravno, od Prve lige nismo odustali, niti ćemo ikada odustati. Radićemo još jače nego što smo radili u jesenjem dijelu šampionata. Novi trener je tu, novi elan u klubu, radićemo sa našon opštinom sa našim prijateljima, sponzorima, sa upravom, navijačima i svima onima kojima je Sloboda na srcu- kaže Šarić.

Stručni  štab i uprava kluba maksimalnu podršku su dobili od načelnika opštine Dragana Vođevića, koji je prisustvovao promociji novog šefa stručnog štaba Daraka Maletića.

– Opština stoji uz Fudbalski klub Sloboda, uz uparavu kluba i igrače u ostvarivanju cilja plasmana u Prvu ligu. Dolaskom Daraka Maletića, riješili smo pitanje šefa stručnog štaba. Riječ je o mladom i perspektivnom treneru željnom dokazivanja, ali i ostvaraivanju ciljeva kluba – kaže Vođević.

Podršku Maletić dobio je i od predsjednika Skupštine FK Sloboda Dragana Plejića, koji je naglasio da dolaskom mladog ternera na “Lukama” počinje nova fudbalska era.

Stručni štab je početak priprema planirao za utorak 25.janauara. Međutim, problem predstavlja što su oba terena prekirvena sa dvedesetak centimara snijega.

Tekst i foto: Slobodan Dakić