Prvo kolo Lige za opstanak na drugoligaškom Istoku donijelo je duel u Rogatici između Mladosti i Romanije, a na kraju je trijumfovao tim sa Pala (0:3). Poslije meča domaćin je imao velike primjedbe na suđenje Radenka Jovića, i na našu sdresu stiglo je saopštenje, koje prenosimo u cjelosti:

Obraćamo vam se ovim putem poslije prvog kola plej-auta Druge lige grupa Istok, koju smo na domaćem terenu izgubili od Romanije sa Pala.

Smatramo da smo oštećeni na tom meču, gdje je glavni sudija meča Radenko Jović svojim odlukama vrlo pristrasno se stavljao na stranu gostujuće ekipe.

Naime, već u 9. minutu nakon prvog prekršaja sankcioniše domaćeg igrača javnom opomenom uz prijatnju isključenja za sljedeći prekršaj, a nakon toga sankcioniše i trenera domaće ekipe zbog prigovora. Kulminacija se događa već u 24. minutu gdje sudija zbog prigovora daje direktan crveni karton našem igraču. Smatramo prestrogo, jer je sudija pokazao četiri crvena kartona, kao da se vodio rat, a ne igrao fudbal.

Smatramo da je sudija Jović svojim odlukama doveo utakmicu na rub regularnosti, kao i uticao velikom mjerom na konačan ishod meča.

Ovo sve pišemo iz razloga što očekujemo da nadležni utiču na službena lica da ostatak prvenstva protekne u fer i korektnoj borbi na terenu, bez nelogičnih i nepravednih sudijskih odluka koje bi uticale na rezultat mečeva.

S poštovanjem

FK MLADOST Rogatica