U Školi fudbala Mladost iz Glamočana u sekijama svih uzrasnih kategorija, trenira i 15 djevojaka, o kojima brigu vodi trener Marina Ševo, a među njima ističe se jedna supertalentovana djevojčica!

Riječ je o Sanji Mušić, djevojci koja je rođena 2009. godine, a svojim igrama na brojnim turniria već je skrenula ogromnu pažnju na sebe. Sanja je inače prirodni ljevak, krasi je izuzetna brzina, i ako nastavi se razvijati ovim tempom, nema sumnje da je očekuje lijepa fudbalska karijera.

Njen trener Marina Ševo ima samo riječi hvale za Sanju.

– Sanja je jako talentovana djevojčica, koja je počela trenirati fudbal u Školi fudbala Mladost prije godinu i po. Igra na poziciji napadača. Krasi je izrazita brzina, dribling i osjećaj za gol. Uporna, snalažljiva, treninge ne propušta i jako brzo uči. Gdje god da igramo uvijek me treneri pitaju za nju, tako je bilo i u Zenici gdje su nas tri selektora gledala i na kraju mi skrenuli pažnju na nju. Ako nastavi ovako da radi, bude istrajna i iskoristi sav potencijal koji ima pred njom je svjetla budućnost – naglasila je Ševo.

Inače na nedavnom tuniru (U-14) održanom u Zenici, ŠF Mladost ostvarila je četiri pobjede i dva remija, Sanja je bila prvi strijelac ekipe, i po mišljenju relevantnih stručnjaka, pred njom je sjajna karijera……