Na Svjetskom prvenstvu u kik-boksu, koje se održava u glavnom gradu Mađarske, Budimpešti, banjalučanin Sandro Poletan osvojio je bronzanu medalju!

Poletan, koji nastupa pod zastavom BiH u 1/8 finala savladao je  Gasanda Štrauma iz Norveške, da bi u 1/4 finalu bio bolji od kazahstanca Ganca Timura.

Tada je već bila osigurana bronzana medalja, a u polufinalu ga je čekao ruski borac Nikita Selianski, najbolje rangiran kik-bokser svijeta u kategoriji do 75 kilograma. Sandro je poražen, ali ostao je gorak okus u ustima, jer mnogi smatraju da su arbitri dali “vjetra u leđa” ruskom borcu.

 – Nadam se da će biti postavljen snimak borbe gdje će se po mišljenjima mnogih koji su gledali meč vidjeti da sam ja oštećen. Rus je počašćen od strane sudija kako sa bodovima, tako sa ne davanjem javnih opomena. Kući se vraćam kao bronzani sa prvenstva Svijeta i to je bio jedini način da me zaustave do osvajanja titule. Ali, ne mogu da poreknu ko je stvarno najbolji, a tako se i smatram – poručio je Poletan, koji se ipak u Banjaluku vraća sa bronzanom medaljom, što je svakako veliki uspjeh.