Finalnom utakmicom Kupa Republike Srpske između Radnika i Krupe spuštena je zavjesa na 26. izdanje najmasovnijeg takmičenja. Iznas svega, utisak je ostavio sjajan ambijent u Šamcu, kada je oko 1.000 ljubitelja fudbala napravilo sjajnu atmosferu, tako atipičnu u odnosu na šampionate Srpske, potvrdivši da ovo podneblje, bez obzira na sve, želi gledati fudbal. Ali fudbal u kojem imaju neka pravila….

Šteta će biti ako Borac ostane drugoligaš, jer sa šamačkom publikom, fudbal Srpske u eliti dobio bi jedan novi vjetar u leđa. Ono što je za svaku pohvalu, jeste i prekorektna atmosfera na tribinama, iako su se gotovo pomješali navijači oba tima. “Plavi” i “bijeli” bodrili su svoje ljubimce, a aplauzom nagrađivali protivnika kada je to svojim fudbalskim majstorstvom zaslužio. Čista desetka Šamcu za sve ono što su pružili tokom finala….

Desetka ide i u Bijeljinu, jer Radnik je još jednom potvrdio da je bez premca najbolja ekipa u Republici Srpskoj, prepuna kvaliteta, i još upečatljivije od svega, sa velikom rezervom u sebi. Od bijljinskog premijerligša tek treba očekivati najbolje.

🔵💪⚽🥅

Posted by FK Radnik Bijeljina on Thursday, May 30, 2019

Mladen Krstajić jeste “gazda” cijele priče, ali njegova veličina i jeste u tome, da j on toga svjestan, i da drugima(npr Žižović) imaju punu autonomiju u obavljanju svog posla. Žiža je još jednom perfektno pročitao sastav iz Krupe, i uz kvalitet koji nije sporan, lako je to pretvorio u sedmi pehar, a četvrti uzastopno u svojim vitrinama. Teško da će neko u skorije vrijeme to ponoviti…

Krupa,  nažalost niti u trećem finalu nije uspjela. Razočaravajuća sezona završena je onako, kako je i tekla kroz cijelu takmičarsku godinu. Bio je to poraz u igri u kojoj Krupa nije bila bez šansi, ali za nešo više bilo je potrebno više. Sa simpatijama je Krupa primljena u Posavini, činilo se, onako neutralnom posmatraču, da ima i koji glas više na tribinama. I crna serija sa Radnikom u zvaničnim mečevima je nastavljena. Prosto nevjerovatno zvuči da Krupa nikada nije pobijedila Radnik u bilo kojem takmičarskom meču, a igrali su 14 puta! Ljudski se nadati da je i pad let, i da to tako treba da shvate u Krupi na Vrbasu, kako bi za godinu dana ponovo pričali o ekipi za respekt.

I na kraju finalne balade Fudbalski savez Republike Srpske. Već pet godina smo najveći kritičari FSRS, i to ćemo i ostati i dalje, ali za organizaciju finalnog meča kapa do poda! Ovakve utakmice vraćaju poljuljano povjerenje u fudbal Srpske, koji je preplavljen brojnim aferama, od vrha do dna. Ako bi tražili dlaku u jajetu, to je onda Izvršni odbor koji je održan nešto malo prije finalnog meča, i na kojem je donijeta odluka da se bračnskom Jedinstvu oduzmu bodovi. Mišljenja smo da nije trebalo brkati “žabe i babe”, i da je takva odluka mogla se donijeti dan prije, ili poslije, nesknaveći svetkovinu, pogotovo što je Brčko “jako blizu” epicentra u Šamcu. Ali ako to i jeste greška, onda neka ih bude češće, i da sve ostanu na tome. Ovaj put od “pravdabl” čista devetka. Za desetku, moraćete se još dosta oznojiti, ali nećemo imati ništa protiv da Vam je dodijelimo prvom sljedećom prilikom…..

Šamačka fudbalska predstava bila je zabilježena i našim dronom, i uskoro ćete imati priliku da vidite kadrove iz ptičije perspektive, kako je to sve izgledalo u Posavini, kišnog, ali lijepog fudbalskog dana…..