Šamački fudbalski brod plovi prema Prvoj ligi Srpske! Izabranici trenera Amir Durgutovića lako su arhivirali Laktaše (5:2) koji su u Posavinu stigli bez sedam igrača, i na taj način uz remi u Dubruvama, prvi prošli kroz cilj, barem jesenje etape na drugoligaškom Zapadu. Izabranici trenera Amira Durgutovića tako su na pravi način okrunili jesen u kojoj je bilo i uspona, ali i padova, ali kada se sve zaokruži, nemože im niko osporiti činjenicu da su zaslužili presto, barem do proljećnih bitki, koje ih tek očekuju.

Poveli su domaći u 10. minutu preko prvog strijelca Isanovića, koji je odigrao dupli pas sa Milošem Ilićem i sa 16 metara prizmenim udarcem matira Blagojevića za 1:0.

U 22. minutu već je 2:0. Delić izvodi korner, a Isanović je najviši u skoku i glavom šalje loptu iza leđa čuvara mreže Laktaša za svoj 16-i gol u sezoni.

U 30. minutu ponovo korner, ovaj put sa suprotione strane izveo ga je Ćosović, a Dragan Ilić najbolje se snašao na drugoj stativi i nogom zakucava loptu sa pet metara za 3:0.

U 51. minutu već je 4:0 za šamčane. Dujmusšić je  primio loptu na 20–ak metara od gola, predriblao jednog igrača gostiju, i sa 14 metara po zemlji šutirao u suprotni ugao.

Laktaši se bude, i preko Cvije Banjca u 55. minutu smanjuju prednost domaćina. Prethodno je šutirao Uroš Stamenković sa 20 metara, Lakić je kratko odbio loptu, a Banjac je posprema u mrežu.

Pet minuta kasnije isti igrač postiže još jedan pogodak, nakon jedne povratne lopte, pogodivši desni gornji ugao za 4:2.

U 77. minutu postavljen je konačan rezultat utakmice, a strijelac je bio  Miloš Ilić koji sjajnim udarcem sa 20 metara stavlja tačku na i i ovu utakmicu.

BORAC (Š) – LAKTAŠI 5:2 (3:0)

Strijelci: 1:0 Isanović (10), 2:0 Isanović (22), 3:0 D. Ilić (30), 4:0 Dujmušić (51), 4:1 C. Banjac (55), 4:2 C. Banjac (60), 5:2 M. Ilić (77). Stadion: Gradski u Šamcu. Gledalaca: 100. Sudija: Bojan Panić. Pomoćnici: Aleksandar Jevtić i Mladen Stupar (svi iz Prijedora). Delegat: Dragan Aleksić (Srbac). Kontrolor: Stojan Stefanović (Modriča). Žuti karton: Keleman (Laktaši). 

Borac (Š): Lakić (od 84. Đurić), D. Ilić, Dujmušić (od 80. Pavlović), M. Ilić, Ćosović, Milićević, Delić, Bijelić, N. Ilić (od 58. Maksimović), Zurapović, Isanović. 

Laktaši: Blagojević, Radetić, Stamenković, Erceg, Vukotić (od 60. Metlar), Laješić, Lekić, N. Banjac (od 68. Trninić), C. Banjac, Popović, Keleman.