Fudbaleri Gorice iz Šipova u generalci pred start u regionalnoj ligi grupa Zapad u Banjaluci pobjedili su juniorski sastav Borca 3:1. Dobrom igrom i  pobjedom izabranici Duška Sakana, pokazali su da spremno dočekuju početak prvenstva 7. marta kada u Prijedoru igraju sa ekipom FSA.

Ambicije Šipovljana su borba za vrh tabele i ako se ukaže prilika plasman u Drugu ligu. Ekipa ja u odnosu na jesenji dio šampionata pojačana za dva mlada i kvalitetna fudbalera Anđelića i Jovića.

U meču sa junorima banjalučkog Boraca fudbaleri Gorice odigrali su dobru utakmicu i zasluženo pobjedili 3:1. Šipovljani su poveli golom Branka Pene u prvom poluvremenu, a sa dva gola ubjedljivu pobjedu je obezbijedio Rade Jović.

Šef stručnog štaba Gorice Duško Sakan, zadovoljanj je igrom i pobjedom svoje ekipe u Banjaluci.

-Sa juniorima Borca odigrali smo dobru utakmicu i zasluženo pobjedili. Zadovoljan sam igrom i zalaganjem fudbalera na terenu i kompletnim tokom priprema. Naravno i pobjedom koja nas je ohrabrila pred početak prvenstva. Pokazali smo da spremno dočekujemo početak šampionata. Nadamo se dobrim rezultatima i borbi za sami vrh tabelerekao je Sakan, koji uz trenerski posao na teren, sa mnogo uspjeha prdvodi svoju ekipu.

Fudbaleri Gorice odigrali su četiri kontrolna meča.U Krupi na Vrbasu poraženi su od Slobode iz Mrkonji Grada sa 2:0, a u Banjaluci od BSK-a 3:0. U Krupi na Vrbasu remizirali su 1:1 sa juniorima Krupe i u generalci u Banjaluci svladali su juniorski sastav Borca 3:1.

       Tekst i foto: Slobodan DAKIĆ