Duško Sakan neće više nositi dres Metalegea. Trener Mato Neretljak saopštio je da četiri igrača mogu birati novi klub, a među njima bilo je i ime Duška Sakana.

Pomalo izneneđenje, jer Sakan je u jajačkom premijerligašu prošao trnovit put, od Prve lige Federacije, bio nosilac igre, ali očigledno da se nije uklapao u strategiju skoro postavljenog trenera iz Hrvatske.

– Naravno da me takva odluka iznenadila, ali profesionalac sam i prihavatiću je. Bilo je lijepih trenutaka u karijeri, ovo su oni malo manje lijepi, ali idemo dalje. Metalegeu želim svako dobro, da izbore opstanak, jer zaslužuju ga – poručio je šipovljanin, koji je ranije nosio dres Borca, Posušja, Rudar Prijedora, beogradskog Rada.

Gdje će dalje, još uvijek ni sam ne zna, rano je o tome govoriti, jer prelazni rok tek treba da započne.

Najprije ću se dobro odmoriti, napuniti bateriju, proslaviti predstojeće praznike, pa onda u novu borbu. Kontakata ima, ali za sada nje još uvijek rano o tome pričati  – istakao je Sakan.

Pored 27  – ogodišnjeg fudbalera, trener Neretljak prekrižio je još Elvisa Bibića, Nebojšu Popovića i Vernesa Selimovića.