General Vojske Republike Srpske Manojlo Milovanović sahranjen je uz najviše vojne počasti na banjalučkom groblju Rebrovac u prisustvu porodice, rodbine, saboraca, velikog broja građana, te velikog broja poštovalaca lika i djela legendarnog komandanta VRS.

Penzionisani general VRS Petar Škrbić rekao je da je general Milovanović svojim djelom i životom ostavio neizbrisiv trag u porodičnoj i društvenoj istoriji, a prije svega u istoriji VRS.

– General Milovanović je u VRS obavljao značajnu dužnost načelnika Štaba i ujedno zamjenika komandanta Glavnog štaba slavne VRS. To je bilo drugo mjesto po položaju u cijeloj VRS – istakao je Škrbić, opraštajući se od generala Milovanovića.

Škrbić je naglasio da je general Milovanović u potpunosti opravdao svoju vojničku dužnost, naročito svojim aktivnostima i borbenim angažovanjem u nametnutom ratu srpskom narodu od 1992-1995.godine.

Ranije je održan je komemorativni skup u čast generalu Manojlu Milovanoviću u Banskim dvorima.
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je na komemoraciji  da je general Milovanović bio najvažniji ministar u Vladi Republike Srpske 1998. godine, ali i da je cijeli život ostao aktivan u borbi za Republiku Srpsku.

– Za generala Milovanovića bilo je dovoljno da kažete general, to je ono što je obilježilo njegov status. On se nikada nije deklarisao u nekakvom političkom smislu, njegova jedina partija je bila Republika Srpska – rekao je Dodik u obraćanju na komemorativnom skupu.