Laktaška priča sigurno ne bi bila ovako ispričana da nije imala svog kormilara, koji je suvereno plovio i vodio svoj tim nemirnim morima drugoligaškog Zapada. Nije teško pogoditi, njegovo ime je Miljan Bajić! Čovjek o kojem se dosta pričalo ove jeseni bez obzira na rang takmičenja, trener koji je pokazao da filozofija fudbalska nikada ne umire!

– Nismo očekivali da ovako bude, statistički od 45 osvojili smo 43 boda. Šta drugo reći nego izvanredan rezultat! Išli smo od utakmice do utakmice, na kraju se pokazalo da imamo najbolju odbranu i napad. Na pauzu smo otišli sa osam bodova prednosti, mislim da smo taman toliko bili bolji od ostalih – započeo je priču Bajić za naš portal.

A, sa takvim rezultatima ni snovi o prvoligaškom društvune da nisu daleko, već su opipljivi, kao nikada….

– Euforija postoji, znamo da je pred nam veliki rezultat. Klub ne bježi od Prve lige, ambicije postoje. Mislim da smo sve prelomili utakmicom u Mrkonjić Gradu. Igrao nam je čak i poraz, ali bilo je suludo da na njega pomišljamo poslije svega što smo napravili. Utakmica sa Slobodom bila je samo jagoda na torti prethodnih 14 utakmica u kojima smo zaista pokazali najviše – nastavlja Bajić.

Igrački kadar po njemu neupitan, ima kvalitet, pa ne očekuje mnogo promjena tokom zime.

– Nećemo puno mijenjati. Teško je naći kvalitenog igrača, najviše u dva tri imena, ali moraju biti prvoligaška pojačanja. Za sada ćemo odraditi još jedan trening vani, potom raditi u balonu dvije sedmice, pa na pauzu, a onda ako Bog da oko 20. januara upaliti prvoligaške motore – jasno poručuje Bajić.

A, onda je spomenuo još nešto….

– U klubu je sve fantastično funkcionisalo od samog početka. Odlična hemija, od ekonoma do predsjednika, zna se ko šta radi, nema lutanja, i to je na kraju dalo rezultat. Imali smo veliku podršku načelnika Laktaša ujedni i predsjednika kluba Miroslava Bojića, direktora Igora Radeljića, predsjednika Skupštine Miloša Brkića, sekretara Miloša Metlara. Nesmijem zaboraviti ni naše navijače, vjerne “Čarobnjake”, koji su nas pratili od samog početk. Na sve i jednom gostovanju su bili, kulminacija je bila u Mrkonjiću, nekoliko stotoina, i onaj špalir doborodošlice u Laktašima sa bakljadom, to se ne zaboravlja – naglasio je Bajić.

Bajić upravo polaže za A trenersku licencu, inače je igrao u Laktašima u sve tri sezone dok su bili premijerligaši, potom u Kozari, a onda još šest godina u Laktašima na drugoligaškom Zapadu. Pored Laktaša sjedio je i na klupi Borca, kao pomoćnik Kruniću i Jagodiću.

– Mnogo mi je pomoglo iskustvo u Borcu, koji se baš tada dizao kao klub u svim segmentima. Od svakog sam po nešto uzeo, Krunić, Jagodić, Maletić, Dragišić…sve su to bili prvo odlični igrači, pa treneri. Sve ambicije za sada vezane za Laktaše, to je mjesto gdje živim, i gdje sam proveo veliki dio karijere. Imamo super priču, i želim da je dovedem do kraja, a on ko zna gdje je…. – pomalo zagonetan je ostao Bajić. Vojnik Laktaša i prevaga jesenjeg šampiona drugoligaškog Zapada Srpske.